Els comuns del Vallès Oriental reivindiquen les polítiques pel bé comú

Catalunya en Comú del Vallès Oriental ha celebrat la seva primera assemblea comarcal amb més de 80 participants

Política

Els comuns del Vallès Oriental reivindiquen les polítiques pel bé comú
Els comuns del Vallès Oriental reivindiquen les polítiques pel bé comú

Després de dos anys de naixement dels comuns, el procés de territorialització de Catalunya en Comú al Vallès Oriental culminava dissabte amb la celebració de la primera assemblea de la formació a la comarca, en què es van inscriure més de 80 participants.

L'assemblea presidida per Jordi Manils i Natalia Segura va aprovar dos documents d’estratègia política (amb el 95% de vots favorables) i diverses resolucions a favor de la sanitat pública (93%), per posar en valor la tasca del govern de coalició de l’Estat (unanimitat) i per a la creació dels consells locals de la gent gran (96%).

Els portaveus comarcals Jose A. Montero i Mireia Marín van posar èmfasi en la feina que estan fent les agrupacions dels Comuns arreu de la comarca des dels governs i des de l’oposició i des del carrer. "Allà on som presents les nostres idees transformen la societat perquè sigui més justa i igualitària", deia Marín, qui destacava la tasca des del govern del Consell Comarca i des de poblacions com Parets o Montornès, amb l'Alcaldia de Montero, on hi ha "un govern valent que ha posat per davant el bé comú amb polítiques d'habitatge públic i  la municipalització del servei de l'aigua", deia. Marín també destacava la tasca que es fa des de l'oposició a altres poblacions "on la feina és més dura".

Per la seva part, Montero parlava de la responsabilitat dels comuns com a organització per "construir un instrument al territori que ens permeti intervenir en una realitat complexa i ser eficaços per complir els nostres objectius". El portaveu comarcal indicava que, en un moment com l'actual "s'ha de tenir en compte el deteriorament  de les condicions de vida i oferir respostes i polítiques a la gent que ho passa malament".

L'alcalde de Montornès també feia una reflexió sobre l'avenç del feixisme arreu del món. "Ens correspon analitzar què passa perquè sectors populars estiguin abraçant aquestes idees. Hi ha el risc de perdre valors democràtics i nosaltres tenim la responsabilitat de construir cultura democràtica", deia.

A la cloenda de l’assemblea hi van participar la secretària d’Organització de Catalunya en Comú, Agnès Petit, i la diputada al Congrés d’En Comú Podem, Aina Vidal. Petit va destacar l’èxit de l’assemblea, malgrat les condicions adverses, i va felicitar l’organització vallesana dels comuns per la seva "vitalitat, dinamisme i força".

La diputada Aina Vidal, per la seva part, va posar sobre la taula el "context d'alta fragilitat" actual de col·lectius com les dones, els joves i la gent gran i la situació de la indústria al territori, un fet que "no ens podem permetre". Vidal destacava el gir de les polítiques d'Europa per respondre la crisi de la Covid en comparació amb l'austeritat aplicada després de la crisi del 2008, i considerava que aquest canvi és una "oportunitat". "S'ha apostat per la inversió pública i això és una oportunitat per desenvolupar nous sectors sostenibles i per reforçar l'estat del benestar", considerava Vidal, qui també reclamava no abaixar la guàrdia davant l’extrema dreta.

 

 

Edicions locals