La campanya de vacunació contra la grip es farà al Celler de Carrencà

Les persones que vulguin vacunar-se podran fer-ho a partir del 27 d'octubre demanant cita prèviament

Societat

La campanya de la vacunació de la grip es trasllada enguany al Celler de Carrencà per tal de no saturar el Centre d'Atenció Primària de Sant Fost i amb l'objectiu de promoure la vacunació contra la grip entre els col·lectius de risc i, especialment, entre els professionals sanitaris.

La vacunació es durà a terme els dies 27 d'octubre, 3, 10, 17 i 24 de novembre de les 11 h a les 13 h. Les persones interessades hauran de reservar cita prèviament a través del web ics.gencat.cat, del telèfon 93 326 89 01 o escanejant el codi QR del cartell. 

La vacunació va dirigida especialment a les persones de risc. És a dir, de 60 anys o més, embarassades, infants d'entre 6 mesos i 2 anys amb antecedents de prematuritat, persones amb malalties cròniques que la grip pot agreujar, gent amb obesitat mòrbida, cuidadors de persones de risc i professionals de la salut.

La campanya vol conscienciar la ciutadania que la pandèmia de Covid-19 no s’ha acabat, que cal estar alerta davant l’aparició de possibles símptomes, i informar-la del que ha de fer en cas de tenir-ne. També és clau seguir incidint sobre la importància de la detecció precoç de casos i la identificació i seguiment de contactes estrets. Oferir consell de salut per prevenir les malalties hivernals, especialment el refredat, la grip i la bronquiolitis i fomentar el bon ús dels recursos sanitaris, tot potenciant els canals d’atenció no presencial per evitar la pressió sobre el sistema són també dos dels objectius de la campanya 2020. 

Edicions locals