Els CAP atenen les consultes dels joves sobre sexualitat per whatsapp

El servei posa a disposició d’adolescents i joves menors de 25 anys el servei d'assessorament Tarda Jove

Societat

Els CAP atenen les consultes dels joves sobre sexualitat per whatsapp
Els CAP atenen les consultes dels joves sobre sexualitat per whatsapp

Les unitats d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) de la Metropolitana Nord han incorporat el Whatsapp com a mitjà perquè els joves puguin fer les seves consultes sobre sexualitat als professionals sanitaris.

L'anomenada Tarda Jove és un servei que els professionals de l’ASSIR posen a disposició d’adolescents i joves menors de 25 anys a diversos CAP del territori. Amb aquestes sessions es pretén oferir-los un espai confidencial i gratuït on poder informar-se i demanar ajuda en qualsevol aspecte relacionat amb la salut sexual i reproductiva. Aquestes consultes obertes són ateses inicialment per una llevadora, però també disposen de professionals dels camps de la psicologia i la ginecologia.

Des del juny, la Tarda Jove de la Metropolitana Nord incorpora el Whatsapp a les vies de consulta habituals per "facilitar l’accés al servei d’assessorament i atenció específica i que aquest encara sigui més proper, immediat i atractiu i incentivar el seu ús entre el jovent", apunten des de Salut.

L’atenció que s’ofereix via Whatsapp és el mateix que es proporciona a les sessions presencials. Una llevadora rep els missatges dels usuaris i, segons el tipus de consulta i necessitat, dona resposta a través de la mateixa aplicació o mitjançant una trucada telefònica. I, si cal, el pot citar per una cita presencial o programar una visita amb ginecologia per a consultes sobre patologia.

Les consultes més freqüents que l’ASSIR de la Metropolitana Nord rep a les seves tardes joves estan relacionades amb els mètodes anticonceptius i la prevenció de les infeccions de transmissió sexual (ITS), el tractament de la contracepció d’urgència i la interrupció voluntària de l’embaràs.

Per poder contactar telefònicament o via Whatsapp amb el servei Tarda Jove de l’ASSIR dels CAP del Baix Vallès, es pot fer:

· Edifici sociosanitari de Mollet: dilluns laborables de 18 a 19:30h.

93 728 44 44 – 93 693 27 41. Whatsapp: 634 66 70 31.

· CAP La Llagosta: dimecres laborables de 17:30 a 19h.

93 728 44 44 – 93 574 98 10. Whatsapp: 634 66 70 31.

Edicions locals