El PSC porta al Parlament la supressió de sis trens diaris a l'R3

El diputat Jordi Terrades i l'alcalde de Mollet, Josep Monràs, reclament a la Generalitat que restableixi el servei

Societat

La línia R3 al seu pas per Mollet I Foto: Arxiu
La línia R3 al seu pas per Mollet I Foto: Arxiu

El grup del PSC ha presentat una proposta de resolució al Parlament que insta el Departament de Territori i Sostenibilitat, que gestiona els serveis de Rodalies, a recuperar les freqüències de tres serveis d’anada i tres de tornada de l'R3 entre les estacions de l’Hospitalet i Granollers-Canovelles, per tal que sigui debatuda davant la Comissió de Territori.

La proposta arriba després que Renfe hagi suprimit sis trens diaris –tres per sentit– a la línia R3 de Rodalies, entre l’Hospitalet i Granollers-Canovelles. Renfe justifica la decisió pel retorn a la circulació dels trens semidirectes en hora punta, uns trens suspesos des del 6 d'abril però que abans de la primavera ja coincidien amb els que ara s’han suprimit.

La plataforma d'usuaris Perquè no ens fotin el tren rebutja l'eliminació d’aquesta oferta, sobretot en un moment de pandèmia, en què augmentar les freqüències i esponjar la capacitat dels trens és fonamental. També l'associació per a la Promoció del Transport Públic considera "totalment injustificada" la supressió, i assegura que la reducció de servei a l'R3 "va en contra de tota la feina de millora feta els últims anys per entitats, ajuntaments i altres organitzacions".

Ajuntaments com el de Mollet han expressat al conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, el seu malestar per la supressió d'aquestes freqüències i reclama a la Generalitat "el restabliment dels serveis suprimits com més aviat millor per no consolidar la retallada del servei". "Aquesta retallada de serveis comporta un pas enrere en l’objectiu de fer de la línia R3 un servei de qualitat", alerta.

L’alcalde de Mollet, en nom també de l'Associació Àmbit B-30, recorda que fa molts anys que ajuntaments, institucions supramunicipals i societat civil reclamen inversions i millores en aquesta infraestructura.

Edicions locals