L'Hospital de Mollet registra 13 ingressos per Covid i dues noves defuncions

El centre pren mesures per fer front a una possible segona onada de la pandèmia

Societat

L'Hospital de Mollet compta aquest dimecres amb 13 ingressats, un lleuger repunt respecte als 9 de fa una setmana. A més, s'han hagut de lamentar dues defuncions, que situen el total de morts al centre en els 100 des de l'inici de la pandèmia.

Aquest dimecres fa mig any just de l’aprovació del primer pla de contingència que dissenyava les mesures a realitzar per fer front a la Covid19. Sis mesos després, la situació és d’estabilitat, segons fonts del centre, tant pel que fa al nombre d'ingressos com a l'activitat hospitalària ordinària, ja que s'està realitzant el 100% de l’activitat quirúrgica i de consultes externes.

Mesures davant nous casos

Per preparar-se per a una possible segona onada de Covid19, l’Hospital ha anat posant en marxa diferents mesures claus, destinades sectoritzar espais claus i a esponjar les zones d’espera per assegurar les distàncies de seguretat.

Segons han informat des de la Fundació Sanitària Mollet, es mantindrà obert el nivell 1 d’Urgències en els antics espais de l’ASSIR, per esponjar espais, sectoritzar les urgències respiratòries i disposar de més boxs d’atenció preparats per un possible increment dels casos. Les consultes d’oftalmologia i clínica del dolor es seguiran realitzant al carrer Vallès, fet que ha permès oxigenar les sales d’espera de consultes externes de l’hospital.

A més, s’estan ampliant les sales d’espera de la planta -1 corresponents al servei de cirurgia, diagnòstic per la imatge, obstetrícia i laboratori, que augmentaran el nombre de seients, major il·luminació i més dispositius televisius. També s’han reubicat les consultes de pediatria a la zona de consultes A, creant una àrea matern-infantil de ginecologia, obstetrícia i pediatria.

Així mateix, "l’Hospital disposa d’una Pla de Contingència que s’aplicarà en funció de la situació epidemiològica que visqui l’entorn de referència i del possible l’increment del nombre d’ingressos de l’hospital", expliquen.

Edicions locals