El preu dels pisos a Mollet creix un 5,9% respecte a l'any passat

La pandèmia provoca una petit retrocés en el preu durant el segon trimestre d'aquest any

Economia

El preu dels pisos a Mollet creix un 5,9% respecte a l'any passat
El preu dels pisos a Mollet creix un 5,9% respecte a l'any passat

Malgrat la pandèmia del coronavirus i el confinament, el preu de l'habitatge de segona mà a Catalunya no ha reculat. Si més no, això és el que mostra l'índex immobiliari Fotocasa, que indica que en el segon trimestre de 2020 s'ha registrat una pujada de l'1,9%.

Montornès del Vallès és un dels deu municipis catalans amb un major increment trimestral del preu. En concret, a Montornès el preu dels pisos usats va augmentar un 4,9% durant el segon trimestre i el preu per metre quadrat se situava al juny en els 1.778 euros. Aquest increment de preu manté la tendència a l'alça del cost dels pisos al municipi, on el preu dels habitatges de segona mà s'ha encarit un 3,7% respecte al juny de l'any passat.

Aquesta tendència a l'alça interanual també s'ha registrat, segons l'informe de Fotocasa, a altres municipis baixvallesans. A Mollet, els preus han crescut respecte a l'any passat un 5,9%, tot i que en el segon trimestre de 2020 han patit un lleuger retrocés d'un 1,3%. El preu al juny del metre quadrat dels pisos de segona mà a Mollet era de 2.194 euros.

A la Llagosta, el preu al juny se situava en els 2.030 el metre quadrat i es mantenia respecte al trimestre anterior. Pel que fa a la variació interanual, els preus també han crescut, en aquest cas un 1,9%.

Situació del mercat de segona mà

Tot i la pujada trimestral de l'1,9%, el preu dels pisos de segona mà a Catalunya registraven un descens interanual del 2,9%, que situava el preu mitjà en 2.470 euros / m2, segons les dades de l'índex Immobiliari Fotocasa. La caiguda del preu interanual en el segon trimestre es presentava després de tres anys seguits amb dades positives en aquest període, 11,3% el 2017, 11% el 2018 i 3,2% el 2019.

"De moment, els propietaris dels habitatges en venda no estan abaixant preus a causa del coronavirus i els preus d'oferta s'estan mantenint durant aquests últims mesos", assegura Anaïs López, directora de Comunicació de Fotocasa. De fet, al segon trimestre, marcat 100% per la pandèmia, els preus no han caigut, sinó que s'ha registrat un lleu increment de l'1,6% respecte al primer trimestre de l'any. A més, des de fa una mica més de sis mesos l'Índex Immobiliari Fotocasa està registrant descensos interanuals que es mouen entre el -1,3% i el -2,9%, que "ja eren descensos esperats per a aquest 2020", indica López, qui afegeix que "és possible que durant la segona meitat de l'any comencem a veure descensos interanuals una mica més acusats, tot i que tampoc esperem grans caigudes del preu de l'habitatge de segona mà", conclou.

Menys operacions de compravenda

D'altra banda, la compravenda d'habitatges a Catalunya va retrocedir un 35,9% durant el segon trimestre en comparació amb els tres primers mesos, coincidint amb el confinament i l'estat d'alarma, segons ha informat aquest dilluns el Col·legi de Registradors. En total, es van concretar 12.793 operacions i es va situar com el segon territori de l'Estat amb més compravendes, només superada per Andalusia (15.159). Del total a Catalunya, 2.055 eren habitatges nous (-37,5%) i 10.918 de segona mà (-35,6%). D'altra banda, Catalunya concentra prop del 17% de la quota de mercat en la compravenda d'habitatges, per davant de la Comunitat de Madrid, amb un 15,17%, i per darrere d'Andalusia (19,8%).

Edicions locals