Queixes per les saturacions als ambulatoris de Mollet, Montornès i la Llagosta

La Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallès reclama "més mitjans, més personal sanitari i més recursos per a l'atenció primària"

Societat

La Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallès denuncia les saturacions als ambulatoris de Mollet, Montornès i la Llagosta, després de rebre queixes d'usuaris dels diversos centres mèdics.

"Estan realment desbordats", afirma Antonio López, portaveu de la plataforma, qui afegeix que tenint en compte que hi ha professionals de vacances "hi ha unes cues llarguíssimes i el personal està bastant saturat".

Les cues són tant presencials com telefòniques. "Com que ara es fa molta telemedicina, no donen l'abast i arriba un moment que el que fa molta gent –qui no aconsegueix ser atès o concertar una visita– és anar directament a urgències", explica López.

En el cas del CAP de Montornès, a més, cal destacar que també acull els ciutadans Montmeló, Vilanova del Vallès i Vallromanes, fet que amplifica el problema de saturació. El portaveu de la plataforma assegura que ja es van queixar d'aquesta situació al responsable comarcal de CatSalut, però encara no s'ha executat cap solució.

Amb aquesta situació, i pel que fa a la capital baixvallesana, la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallès demana a l'Ajuntament de Mollet que, "com a responsable de la ciutadania de Mollet", a més de demanar més tests PCR –com s'ha anunciat aquesta setmana que es faran– també reclami "més mitjans, més personal sanitari i més recursos per a l'atenció primària. Nosaltres fem una defensa a ultrança de l'atenció primària, que és la que està en primera línia de combat, i l'estan deixant tirada".

Edicions locals