El Morat i Torrat d'Honor d'enguany serà per a la Fundació Sanitària Mollet

D'aquesta manera reconeixeran la tasca duta a terme per l'Hospital i els treballadors que han estat lluitant per frenar la Covid-19

Cultura

La Fundació Sanitària Mollet (FSM) rebrà aquest mes d'agost el guardó Morat i Torrat d'Honor. Les juntes d'ambdues colles aniran a l'Hospital de Mollet durant els dies de la festa d'estiu per lliurar-los el guardó.

Des de les colles apunten que s'ha escollit l'FSM perquè "en aquest atípic any han estat en primera persona donant la cara i lluitant per parar la pandèmia, i sense ells ara mateix no estaríem parlant de poder fer cap festa". Aquest guardó serà, per tant, "un reconeixement a totes aquelles persones que han posat el seu granet de sorra per pal·liar aquesta pandèmia. Volem agrair l'Hospital i els treballadors que han estat lluitant per frenar la Covid-19".

La 24a edició del guardó

El 1997, amb l’inici de la competició entre colles, sorgia la figura del Morat i Torrat d’Honor, un guardó que les colles ofereixen a persones que són o han estat properes i han participat de la festa. Persones que siguin símbol de molletanisme  i  ciutadania. El primer molletà que va rebre aquesta distinció  va  ser el botiguer Emili Codina, pare d’en Joan i en Jaume  Codina, que va rebre la distinció pel suport mostrat a moltes entitats ciutadanes.

L’exregidor de Cultura Oriol Fort, qui rebia el premi el 2008, admetia aleshores que aquesta distinció per part de les colles “m’ha fet il·lusió. Que em reconeguin el fet de donar participació als ciutadans a actes institucionals és de les coses més boniques que m’han passat”.

Edicions locals