Grifols finançarà estudis sobre la llúdriga i els peixos al Besòs

La multinacional aportarà a les dues investigacions 145.555 euros entre els anys 2020 i 2022

Societat

La Fundació RIVUS, impulsada pel Consorci Besòs Tordera, ha formalitzat una col·laboració amb la companyia Grifols que s’ha compromès a col·laborar per tirar endavant diversos projectes de patrocini relacionats amb la recerca, la conservació i l’educació ambiental en l’àmbit dels sistemes fluvials.

Concretament, la multinacional aportarà 145.555 euros, entre els anys 2020 i 2022, que serviran per finançar dues de les vuit línies d’investigació i seguiment de l’Observatori RIVUS: mamífers, especialment centrat en el projecte de seguiment de la llúdriga, i peixos.

En el cas de la investigació sobre la llúdriga, el projecte preveu, entre altres actuacions, l’anàlisi d’ADN, que permetrà obtenir més dades dels diferents exemplars detectats i de la població.

Pel que fa a la línia de peixos, l'aportació de Grifols, a més d’ampliar el nombre de campanyes i d’estacions per al seguiment dels exemplars, permetrà l’elaboració de nou material divulgatiu, així com una exposició itinerant i l’execució d’activitats d’educació ambiental.

“La renovació de l’acord amb la Fundació RIVUS és una mostra més del nostre compromís amb el medi ambient i la protecció de la biodiversitat en els entorns on la companyia opera, en línia amb l’Agenda 2030 marcada per l’Organització de les Nacions Unides”, afirma Daniel Fleta, Chief Industrial Officer de Grifols.

“Aquests acords són fonamentals per a la nostra Fundació, ja que ens permeten abocar-hi més recursos per conèixer amb exactitud la situació dels nostres rius i donar-la a conèixer entre la ciutadania”, diu Josep Monràs, president de la Fundació RIVUS.

Edicions locals