El solar de l'obra dels jutjats de Mollet, uns terrenys molt cobejats

L'ampliació de l'Hospital, un CUAP i una residència d'avis, propostes sobre la taula

Societat

El solar de l'obra dels jutjats de Mollet, uns terrenys molt cobejats
El solar de l'obra dels jutjats de Mollet, uns terrenys molt cobejats

Els terrenys on es va començar a construir el que havia de ser el palau de justícia de Mollet, al costat de l'Hospital, s'han convertit en l'objecte del desig per ubicar-hi diferents equipaments sociosanitaris. L'ampliació de l'Hospital, el CUAP i una residència de gent gran són les tres propostes que, ara per ara, estan sobre la taula però sense cap projecte en concret.

Fa tot just 10 anys, l'aleshores president de la Generalitat, José Montilla, inaugurava les instal·lacions del nou Hospital de Mollet, un centre que donava cobertura a vuit municipis i 150.000 habitants. Una dècada després, l'Hospital gestionat per la Fundació Sanitària Mollet (FSM), cobreix un territori d'onze municipis –s'hi van afegir Caldes de Montbui, Sant Feliu de Codines i Gallifa– i 165.000 habitants.  A més, ha anat assumint serveis de referència per a tota la comarca com Nefrologia, Fibromiàlgia i Fatiga crònica i ha hagut de traslladar-ne d'altres com la Clínica del dolor i Oftalmologia a l'edifici del Sociosanitari.

El creixement de població dels darrers anys i el que s'espera en un futur –sense anar més lluny Mollet treballa en un pla urbanístic que fa créixer la ciutat en 10.000 persones– fan preveure la necessitat d'ampliar el centre sanitari. "Tenim possibilitat d'expansió, tenim terrenys propers i la possibilitat de desplegar noves unitats", explica el director gerent de la FSM, Jaume Duran, qui reconeix, però, que "haurem d'anar veient en funció de què diuen els pressupostos i les necessitats, sempre de manera sostenible i assenyada", apunta.

Precisament, el centre té a tocar els terrenys on es va començar a construir el que havia de ser el palau de justícia de Mollet, un projecte que no va reeixir. El solar és propietat de l'Incasol i és un ferm candidat a acollir una futura ampliació de l'Hospital. De fet, l'Ajuntament de Mollet ha mantingut converses tant amb l'Incasol com amb el Departament de Salut perquè es tinguin en compte les futures necessitats de creixement del centre. "No hi ha un projecte concret d'ampliació", diu l'alcalde de Mollet, Josep Monràs, qui, amb tot, ha tingut contactes amb la Generalitat perquè "se'l podrien vendre al millor postor i cal evitar-ho", adverteix.

L'Incasol disposa de dos solars més també propers a l'Hospital, un situat a tocar de la ronda dels Pinetons –on ja fa anys que hi ha previst un projecte de pisos socials per a joves i gent gran– i un altre solar limítrof amb aquest i a l'autopista AP-7. Amb tot, per la seva proximitat a l'Hospital, Monràs considera que el terreny on hi ha els fonaments dels jutjats "té un valor de futur inqüestionable per a l'Hospital".

Però l'ampliació de l'Hospital no és l'única opció per ocupar aquest solar. Precisament, dilluns, la Comissió de Territori del Parlament de Catalunya aprovava per unanimitat una proposta de resolució presentada per Catalunya en Comú Podem perquè els terrenys es destinin a la construcció d'equipaments públics, en concret, un equipament sociosanitari públic com una residència per a la gent gran o un Centre d’Urgències d’Atenció Primària.

 

Edicions locals