Santa Maria de Martorelles celebra la festa major confinada

Gairebé totes les activitats tindran lloc al parc de la Torrentera i per assistir-hi cal inscriure's a l'Ajuntament prèviament

Cultura

Cartell dissenyat per l'Anna, veïna de Santa Maria de Martorelles
Cartell dissenyat per l'Anna, veïna de Santa Maria de Martorelles

El repic de campanes d'aquest divendres al migdia (12 h) donarà inici a tres dies per gaudir de la festa major confinada de Santa Maria de Martorelles, que s'ha hagut d'adaptar –com arreu– a les mesures restrictives de seguretat establertes a les activitats culturals. Gairebé totes les activitats tindran lloc al parc de la Torrentera i per assistir-hi cal inscriure's a l'Ajuntament prèviament (93 593 18 28).

La primera activitat participativa serà a les 16 h, amb un taller per decorar taules d'skateboard. A les 19 h arribarà el pregó a càrrec dels alumnes de 6è de l'escola Les Mimoses com un homenatge per a tots els infants que han hagut de fer els darrers mesos de classes des de casa i, en aquest cas, als pregoners els servirà també per acomiadar-se de la seva escola, de la qual no es van poder acomiadar a final de curs a causa del coronavirus.

En acabar tindrà lloc la inauguració de l'exposició d'artistes de proximitat al Casal Cultural-Casal d'Avis, en què hi han participat Lola Corrales i Ricard Mira (escultura), Pere Montsant (fotografia) i Josep Marín (pintura). La mostra també estarà disponible dissabte i diumenge de 19 h a 20 h.

Per cloure el dia, a les 20 h hi haurà una gimcana adreçada a infants i joves, a qui se'ls proposarà activitats diverses arreu del municipi en grups d'entre tres i cinc persones. A les 22 h es lliuraran els premis de la gimcana i arrencarà un concurs de talents en què els assistents podran pujar a l'escenari a mostrar les seves particulars habilitats.

Dissabte el poble s'aixecarà a les 8 h amb la despertada sorpresa i a les 9 h serà el torn per a l'esport: torneig de petanca i ping-pong (per jugar a la petanca cal portar les boles i per al ping-pong les raquetes). La martorellesenca Laia Anglada encapçalarà un taller de percussió a les 11 h que acabarà en una cercavila fent xaranga per Santa Maria.

Després de dinar, a les 16 h, el grup de teatre Segle XX representarà Jumeu i Rumieta, una versió alternativa i esbojarrada del clàssic de Shakespeare Romeu i Julieta. A les 20 h serà el moment per gaudir de la mítica orquestra La Salseta del Poble Sec i a les 23 h hi haurà música adreçada al públic juvenil.

El Celler de Can Roda serà el primer protagonista de diumenge. A les 8 h sortirà de la plaça de la Vila la passejada per les vinyes i una visita cultural a les instal·lacions de Can Roda. Una campiona del món de trial –Neus Múrcia– serà la segona protagonista del dia, com una de les participants de l'exhibició de trial que acollirà la plaça Joan Matons a les 10 h. La companyia Festuc farà una actuació infantil de titelles a les 17 h, que anirà acompanyada d'una xocolatada –cal portar el got de casa–. A les 20 h tornarà el Segle XX amb una altra interpretació teatral, en aquest cas amb Històries normals. I la festa major confinada clourà amb la projecció d'havaneres a la pantalla de la Torrentera, amb rom cremat –cal portar el got de casa–.

Edicions locals