Salut detecta alguns brots de base familiar al Vallès Oriental, on la incidència de la Covid es manté baixa

El nombre de positius en la darrera setmana ha situat la taxa d'incidència al Baix Vallès en el 3,1 quan a Catalunya és del 29 per cada 100.000 habitants

Societat

La incidència de la Covid-19 al Vallès Oriental es manté baixa. Amb tot, Salut ha detectat alguns brots d'àmbit familiar però no hi hauria contagi comunitari.

El director executiu del sector sanitari del Vallès Oriental, Joan Parellada, ha explicat que la incidència acumulada en els últims 7 dies és de menys de 4 casos per 100.000 habitants, quan la mitjana a Catalunya és de 29. En concret, al Baix Vallès la incidència és del 3,1, al Vallès Oriental Central, del 3,5, i al Baix Montseny, del 3,1. Així i tot, Parellada insisteix en el fet que “el virus no ha marxat de la comarca i per tant cal extremar les precaucions complint totes les mesures de seguretat”.

Una altra de les dades proporcionades per Parellada, en el marc del Consell d'Alcaldies del Vallès Oriental celebrat aquest dimecres, és la taxa de reproducció del virus, que al territori també es manté baixa.

Pel que fa als centres hospitalaris de la comarca, aquest dimecres hi havia dos ingressats a l'Hospital de Mollet i un al de Granollers.

El Dr. Parellada també ha demanat la col·laboració dels ens locals “perquè les persones que viuen en un entorn social complicat puguin fer l’aïllament correctament”. 

De fet, tenint en compte que es pot considerar un brot de la Covid-19 quan hi ha tres persones contagiades al mateix lloc, Parellada ha informat que s'han detectat alguns brots a la comarca però de base familiar, no comunitaris. "S'estan estudiant alguns casos, altres es descarten. És una situació canviant dia a dia", indica.

 

Edicions locals