El Parlament dona un impuls a la construcció d'equipaments públics al costat de l'Hospital de Mollet

S'aprova una resolució perquè els terrenys puguin acollir un equipament sociosanitari o un CUAP

Societat

La Comissió de Territori del Parlament de Catalunya ha aprovat per unanimitat una proposta de resolució presentada per Catalunya en Comú Podem perquè els terrenys del costat de l'Hospital, propietat de l'Incasòl i on es va començar a construir el palau de justícia, es destinin a la construcció d'equipaments públics.

En concret, l’acord, estableix que aquests terrenys seran destinats a un equipament sociosanitari públic, com una residència per a la gent gran o un Centre d’Urgències d’Atenció Primària, prèvia coordinació entre administracions.

El text resol estudiar, coordinadament amb l’Ajuntament de Mollet, les opcions de viabilitat i de cessió o posta a disposició dels terrenys del costat de l’Hospital –que són de titularitat de l’Incasòl– a l’Ajuntament, per tal d’arribar a un acord entre administracions que permeti la construcció dels equipaments públics que la ciutat pugui necessitar segons les diferents planificacions, com poden ser una nova residència de gent gran, o un Centre d’Urgències d’Atenció Primària o qualsevol altre equipament sociosanitari, de titularitat i gestió 100% pública.

Un altre dels acords és el d'iniciar els treballs per a la redacció del projecte d’un Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP), un servei que ofereix atenció en casos d'urgència de "complexitat baixa o moderada" que permeten reduir la pressió sobre els serveis d'urgència hospitalaris. De fet, ja fa gairebé dos anys que el CatSalut estudia l'obertura d'un CUAP al Baix Vallès.

La Proposta de resolució va ser registrada pel grup Parlamentari de Catalunya en Comú Podem, el mes de gener d’enguany, després que al Ple de l’Ajuntament fos motiu de debat en dues ocasions, per mocions presentades, en primer lloc per Mollet en Comú, i en segon lloc per l’equip de govern. La resolució ha tingut esmenes per part del Grup Parlamentari de Junts per Catalunya i el Grup Parlamentari Republicà, a les que s’han fet transaccions, arribant a un acord.

El grup municipal de Mollet en Comú ha mostrat la seva satisfacció per la unanimitat assolida en l’acord, i esperen que l'aprovació de la proposta "obri un procés en què els terrenys en desús puguin tenir un ús de servei públic de tipus sociosanitari, a la nostra ciutat, amb gestió i titularitat pública". Des de la formació volen reforçar el fet que sigui un equipament 100% públic, ja que "apostem clarament perquè els serveis d’atenció a les persones siguin prestats des d’una vocació de servei i de bé comú, i no pas mercantilista o de negoci".

En aquest sentit, Mollet en Comú recorda la reivindicació tant del seu grup com d'altres col·lectius com la la Plataforma de la Sanitat Pública del Baix Vallès o la Marea Blanca, que fa temps que reclamen una nova residència pública per a la gent gran o un Centre d’Urgències d’Atenció Primària.

Edicions locals