Martorelles marca els itineraris dels camins segurs per arribar a les escoles

La proposta l'ha posat en marxa la regidoria d'Educació i infància amb la col·laboració del Consell d'infants

Societat

Un dels punts informatius dels camins escolars segurs situat al carrer ronda del Mercat
Un dels punts informatius dels camins escolars segurs situat al carrer ronda del Mercat | Aj. Martorelles

El dibuix d'una marta guiarà els infants de Martorelles per arribar de forma segura a l'escola el pròxim curs. La proposta forma part del projecte Camins escolars segurs que ha posat en marxa la regidoria d'Educació i infància de l'Ajuntament, amb la col·laboració del Consell d'infants.

Els itineraris els ha treballat el Consell d'infants amb un estudi a través d'enquestes realitzades a tot l'alumnat de les escoles del municipi. Abans de definir les rutes, consellers i conselleres van comprovar els diferents camins projectats. També han dissenyat el logotip del projecte, una marta. L'animal és un dels símbols de Martorelles i apareix pintat a la via pública en diferents punts del traçat.

Els camins habilitats

Els itineraris marcats amb la marta indiquen com arribar a les escoles Les Pruneres, Simeó Rabasa i l'escola bressol municipal Els Cirerers. També mostren com arribar a la biblioteca, a Carrencà i a la zona esportiva. Cada un dels camins està marcat amb una marta d'un color diferent. A més, el consistori també ha habilitat cartells informatius on a banda d'informar dels camins existents, es mostra el temps que hi ha per arribar-hi. Un d'aquests punts està situat al carrer ronda del Mercat.

L’objectiu principal dels camins escolars és proporcionar als alumnes uns itineraris segurs i còmodes en els trajectes de casa a l’escola. Els camins escolars van néixer a la dècada de 1970 a diferents ciutats europees per tal de reduir els accidents en les zones properes a les escoles. 

Edicions locals