Pimec demana actuacions urgents a la segona corona metropolitana

La patronal reclama posar en valor l’eix industrial entre Sabadell, Terrassa, Granollers i Mataró

Economia

Daniel Boil (Vallès Oriental), Joan Pera (Maresme-Barcelonès Nord) i Josep Maria Catalán (Vallès Occidental)
Daniel Boil (Vallès Oriental), Joan Pera (Maresme-Barcelonès Nord) i Josep Maria Catalán (Vallès Occidental)

Els presidents territorials de Pimec del Vallès Oriental, Vallès Occidental i Maresme-Barcelonès Nord s’han reunit aquest dijous a Granollers per fer front comú en la defensa dels interessos de les pimes i els autònoms de la segona corona metropolitana. La trobada ha servit per definir les infraestructures que Pimec considera necessàries amb l’objectiu de consensuar-les amb els consistoris i la resta d’agents socials.

En aquest sentit, Pimec considera essencials millores en la connexió de la B-30; l’enllaç del Maresme (C-32 / N-II) amb l’AP-7 entre Tordera i Girona, el Corredor Ferroviari Mediterrani, millora de la xarxa i servei de trens de rodalia, comunicació ferroviària o tramvia orbital que connecti Mataró-Granollers-Sabadell, potenciar l’ús de l’aeroport de Sabadell per al transport de mercaderies, rescat dels peatges: barreres de Mollet, Vilassar i Martorell, i l’estació ferroviària de mercaderies de la Llagosta.

Segons el darrer informe sobre estats comptables de les pimes, elaborat per l’Observatori de Pimec, les pimes de la segona corona metropolitana Nord tenen una mida i un volum de vendes superior a la mitjana de Catalunya, amb major potencial exportador, amb importants eixos de comunicació cap a França pel transport de mercaderies. L’estudi també posa de manifest que no disposen de suficients infraestructures ni connexions adequades entre les tres comarques.

El president de Pimec Vallès Oriental, Daniel Boil, ha indicat que “cal impulsar infraestructures que permetin millorar la mobilitat i la productivitat de les pimes” i, sobre el Pla Director d’Infraestructures 2011-2020 aprovat per l’ATM, ha remarcat que “només va destinar un 20% dels recursos als municipis de la segona corona, una xifra que no es correspon amb la importància econòmica ni empresarial de la zona”, amb la concentració industrial més gran de Catalunya.

Finalment, els tres presidents territorials no volen que es prenguin les decisions de forma centralitzada sense tenir en compte els agents socials del territori: “Barcelona és un gran hub europeu que té el pes industrial fonamentalment a la seva segona corona, i aquesta interdependència ha d’ajudar a sumar de forma intel·ligent”, apunten.

Edicions locals