El Pla de Mobilitat i Gallecs obren de nou la caixa dels trons

PSC, Podem i ERC divergeixen en algunes de les propostes per unir els dos vallesos

Societat, Política

Gallecs i les infraestructures que puguin afectar l'espai ha estat històricament i és un dels punts controvertits. En el marc del debat del Pla Específic de Mobilitat del Vallès (PEMV) presentat per la Generalitat –en període d'al·legacions– el govern molletà (PSC-Podem) aposta per la construcció de la Ronda Vallès –antic Quart Cinturó–, que uniria Terrassa amb Granollers.

El PEMV, però, no preveu explícitament aquest tram de nova carretera, defensat fa anys pel PSC, una via que no té un traçat concretat, tot i que alguns dibuixos situaven la nova carretera sobre Gallecs. En aquest sentit, el govern molletà assegura que aposta per la carretera "sempre que el seu traçat no afecti l’espai natural protegit".

De fet, el govern local demana que "no es contempli cap tipus d’infraestructura en aquest espai", un apunt que fan en referència a la proposta de les federacions d'ERC dels dos vallesos que planteja una línia de tramvia que uneixi Terrassa i Granollers i que podria ser paral·lela a la C-155, carretera que ja passa per Gallecs. Un plantejament que també ha estat criticat per Podem Mollet, que, en un comunicat, ha rebutjat "qualsevol projecte que suposi el pas de noves infraestructures viàries o ferroviàries per l’espai protegit de Gallecs, així com l’ampliació de l’espai ocupat per les existents. Es treballarà per l’aminorament de l’impacte actual de les infraestructures existents (C-155, C-59z i AP-7) sobre l’espai protegit".

Sobre aquesta qüestió, Ara Mollet ERC ha reiterat que aposten per una línia ferroviària que uneixi els dos vallesos però ha matisat que "no n’hem definit el traçat exacte i en cap cas proposem ni permetríem que això suposés envair espais naturals, ni una nova “ferida” que trossegés l’espai de Gallecs", apunten.

Alhora, els republicans critiquen l'aposta del govern de PSC i Podem per la Ronda Vallès perquè consideren que seria "una altra carretera que només preveu més trànsit rodat, més contaminació i especulació urbanística al territori", i consideren que la seva és una proposta "a favor del transport públic i no d'un Quart Cinturó amb més cotxes". "El Quart Cinturó és encara una amenaça per a Gallecs i coneixem la disposició que es faci per part del PSC però no del soci petit del govern molletà, Podemos", conclouen. 

Edicions locals