El canvi d'ubicació del mercat porta més de 200 paradistes a manifestar-se als carrers de Mollet

Els marxants no accepten les condicions que imposa l'Ajuntament i reclamen poder tornar al Centre

Economia

El canvi d'ubicació del mercat porta més de 200 paradistes a manifestar-se als carrers de Mollet
El canvi d'ubicació del mercat porta més de 200 paradistes a manifestar-se als carrers de Mollet

El conflicte entre l'Ajuntament i els paradistes del mercat dels dimarts de Mollet continua obert. Aquest dilluns més de 200 marxants de Mollet, però també d'altres associacions de tot el territori català, s'han manifestat contra el canvi d'ubicació que imposa l'Ajuntament, que porta les parades de no alimentació a l'avinguda Rabassaires.

La protesta ha estat encapçalada per una pancarta amb els lemes El mercat diu no al canvi d'ubicació i Els fills dels marxants també mengen i un taüt de cartró amb el cartell mercat. La concentració s'ha fet a la plaça Prat de la Riba i els manifestants han recorregut el carrer Barcelona i l'avinguda de la Llibertat per acabar davant l'Ajuntament, on s'han sentit crits demanant la dimissió de l'alcalde, Josep Monràs, i també de Mercè Pérez, regidora de Comerç i Mercat, que ha sigut la representant del govern que ha mantingut les reunions amb els paradistes. "L'alcalde no s'ha dignat a reunir-se amb nosaltres, ni tan sols per videoconferència", asseguraven.

Abans, però, la manifestació ha fet una parada davant del mercat municipal, on els paradistes reclamaven el suport del comerç local. "Som un conjunt, no ens poden dividir perquè si no estem morts", deia Carlos Chuecos, president de l'Associació de Marxants de les comarques barcelonines.

Un cop han arribat a l'Ajuntament, representants de les diferents associacions convocants han explicat als marxants el resultat de la reunió que han mantingut aquest matí amb la regidora. Segons han explicat, el govern es manté ferm en el canvi d'ubicació i a partir del 14 de juliol permetria el 100% de les parades però amb limitacions com un màxim de 5 metres lineals i 2,5 de profunditat de les parades i separacions de 50 centímetres entre parada i parada. A més, el mercat es mantindria perimetrat. 

Sobre la taxa que paguen els paradistes, els marxants reclamen que mentre es mantigui el canvi d'ubicació estiguessin exempts però "l'únic compromís que ha pres l'Ajuntament és que no es cobrarà juliol, agost i setembre", han assegurat.

Un cop s'han exposat les condicions, els paradistes de Mollet presents a la manifestació han participat en una votació en què han decidit no muntar demà les parades a avinguda Rabassaires, ja que la seva petició és poder tornar al Centre. Amb tot, a la manifestació no hi havia tots els paradistes afectats i es manté la incògnita de si algun marxant muntarà parada aquest dimarts.

Edicions locals