L'INS Vicenç Plantada i l'Escola Sant Gervasi seran seus de la selectivitat que comença aquest dimarts

Els dos centres molletans preveuen acollir uns 600 alumnes de diferents municipis vallesans

Societat

Mollet del Vallès

L'INS Vicenç Plantada i l'Escola Sant Gervasi de Mollet acolliran aquest dimarts les Proves d'Accés a la Universitat (PAU). Ambdós centres s'estrenen enguany com a seus de la selectivitat, després que el Departament d'Empresa i Coneixement decidís ampliar els espais on realitzar les proves, per prevenció i seguretat a conseqüència de la Covid-19. Els exàmens es fan gairebé un mes després de les dates previstes inicialment i duraran un dia més, fins divendres.

A l'INS Vicenç Plantada està previst que s'examinin uns 286 alumnes, els quals estaran distribuïts en 12 aules. El centre també ha habilitat el gimnàs i la sala d'actes per celebrar les proves. Aquests dos espais acolliran 50 i 30 alumnes respectivament. A banda dels estudiants del Vicenç Plantada, també faran les PAU al centre alumnes de 8 instituts més, entre ells els d'un altre centre de Mollet, de l'INS Marina de la Llagosta i de l'INS l'Alba del Vallès de Sant Fost.

Mentre que a l'Escola Sant Gervasi, s'han preparat per a les PAU 15 aules i s'espera la presència de gairebé uns 300 alumnes, 120 dels quals del mateix centre. També s'esperen estudiants d'instituts de Montornès, Lliçà, Vilanova del Vallès i Santa Perpètua. L'accés al centre es farà pel carrer Álvarez de Castro.

Mesures de seguretat

Per tal d'acollir les proves amb el màxim de garanties d'higiene possible, els centres fa alguns dies que es preparen. Entre les mesures previstes hi ha la d'evitar aglomeracions durant l'entrada a les seus, la qual es farà de forma esglaonada i per aules. També s'ha establert 1,5 metres de distància entre taules i es disposa de gel hidrològic per mantenir les mans netes. Pel que fa a la mascareta, no serà obligatori dur-la posada a les aules, però s'ha requerit als alumnes que la portin. Tampoc es podrà romandre als passadissos entre exàmens. A més, tots els espais se sotmetran a una neteja diària a fons.

La selectivitat començarà aquest dimarts a les 9 h amb l'examen de Llengua castellana i literatura, els alumnes però estan citats a les seus, una hora abans, a les 8 h.

Edicions locals