Salut confirma 44 morts a les tres residències baixvallesanes a les quals la Fiscalia va obrir diligències

La investigació continua oberta per les llars de gent gran Pedra Serrada i Santa Rosa

Societat

El Departament de Salut ha confirmat que van ser 44 avis i àvies els que van morir a les tres residències investigades per la Fiscalia al Baix Vallès durant la pandèmia, segons les dades reportades per les funeràries sobre defuncions als centres residencials a causa de la Covid o amb simptomatologia probable.

En el cas de Santa Rosa (Mollet) i Pedra Serrada (Parets), totes dues públiques i gestionades per la Fundació Sanitària Mollet, les morts es van concentrar al principi de la pandèmia, i, en total a Parets se'n van registrar 22 i 12 a Mollet, segons ha confirmat el Departament de Salut.

Pel que fa a Les Masies de Mollet gestionada per FIATC, Salut ha confirmat que van ser 10 els residents que van perdre la vida per la Covid-19 o simptomatologia probable. Aquesta residència és l'única de les tres investigades al Baix Vallès, a qui la Fiscalia de Granollers ha decidit arxivar la investigació per falta d'indicis de delicte.

Segons fonts de familiars dels residents, Les Masies de Mollet hauria informat, que el 20 de març es coneixien els dos primers casos confirmats de Covid-19 entre els residents, tres dies després d'haver sectoritzat la residència per evitar contagis de persones amb possibles símptomes. A aquests se li sumarien 3 casos més de residents i 2 casos registrats entre el personal de la llar d'avis, el 23 de març. Segons aquestes mateixes fonts, el 27 de març la residència ampliava el servei amb dues doctores més, arribant als 4 professionals.

En un comunicat emès un dia abans, el 26 de març, FIATC informava: "Tots els nostres centres d’atenció a persones grans segueixen els protocols, recomanacions i normatives establerts" i afirmava que les famílies tenien a la seva disposició "informació clara i transparent sobre la situació". 

La investigació continua oberta per les dues llars d'avis gestionades per la FSM. Els fets que s'investiguen són per una possible negligència mèdica en relació amb les mesures preses davant la Covid-19 que podrien ser constitutives d'un delicte per homicidi imprudent.

Edicions locals