Martorelles cerca els artistes professionals del poble per intentar programar-los

S'inclouen tota mena de disciplines artístiques i l'objectiu és donar-los suport ara que la cultura ho necessita "més que mai"

Mònica Garcia, regidora de Cultura de Martorelles
Mònica Garcia, regidora de Cultura de Martorelles | S.C.

Sergio Carrillo

Des de la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Martorelles s'ha començat a intentar localitzar tots els artistes professionals martorellesencs, per tenir-los detectats i intentar programar-los, en la mesura del possible. "Busquem artistes de quilòmetre 0 i de qualsevol vessant artístic. Ens agradaria saber que hi són i poder buscar opcions per programar-los", explica la regidora Mònica Garcia.

Tot plegat sorgeix com una iniciativa per donar suport a la cultura, "ara que es necessita més que mai", segons Garcia, arran de la Covid-19. "La cultura ha estat un dels sectors més damnificats durant la pandèmia, però durant el confinament la gent s'ha nodrit de molta cultura gratuïta. Sort hem tingut dels concerts i dels espectacles gratuïts durant el confinament. Sort d'aquesta finestra", assegura la regidora, qui reitera que "la cultura és la base de qualsevol poble", malgrat que sovint es menysprea demostrant "que els artistes no som importants, i encara menys els tècnics", hi afegeix.

Aquest és un projecte del qual a Garcia, qui és actriu de professió, li hauria "agradat" trobar al poble. La regidora clou asseverant que, en el rol que ha de tenir l'administració per donar suport a revitalitzar les activitats culturals, "si a més podem ajudar els artistes de casa, encara millor". De moment, l'Ajuntament ja està intentant programar pròximament diverses activitats culturals.

Els artistes professionals de Martorelles poden trucar als telèfons del Celler de Carrencà o de l'Ajuntament, o fer un mail a cultura@martorelles.cat per contactar amb el consistori.

Actuació de Gotlibovich i Castro

Uns dels artistes locals que darrerament ha conegut l'Ajuntament són Yuval Gotlibovich i Raquel Castro, ambdós professors de l'ESMUC i violista i violinista, respectivament. Gotlibovich i Castro són dos dels 42 artistes de música clàssica que han posat en marxa el concert a favor de l'ONG Plan International, per seguir atenent les necessitats econòmiques, educatives i psicosocials dels adolescents més vulnerables a l'Estat, sota el lema #QueNadieSeQuedeFuera.

Serà diumenge (19.30 h) en el marc del Dia Europeu de la Música i es podrà gaudir del concert gratuït al perfil de Facebook de Plan International España. Per col·laborar-hi s'ha d'enviar un SMS amb la paraula concert al 28022 o a través d'aquest web.

D'altra banda, Gotlibovich també participarà dissabte (20 h) en el concert Per una nova vida amb motiu del Dia Mundial de la distròfia muscular facioescapulohumeral (FSHD). En l'actuació hi intervindran els solistes Yuval Gotlibovich (viola), Robert Cohen (violoncel), Matea Leko (piano) i Sergey Malov (viola i violonchelo da spalla) i es podrà seguir mitjançant la pàgina de Facebook CarolinaBellverManager.

Edicions locals