El mercat dels dimarts retorna a mitges a Mollet i amb el malestar dels paradistes del tèxtil

Els marxants reclamen a l'Ajuntament una proposta per poder tornar a treballar

Societat

El mercat dels dimarts retorna a mitges a Mollet i amb el malestar dels paradistes del tèxtil
El mercat dels dimarts retorna a mitges a Mollet i amb el malestar dels paradistes del tèxtil

Després de tres mesos sense el mercat ambulant a Mollet, aquest dimarts la ciutat ha recuperat les parades d'alimentació, això sí, amb mesures de seguretat i distanciament per evitar el contagi de la Covid-19. Pel que fa als marxants del sector no alimentari, aquest dimarts s'han tornat a concentrar davant l'Ajuntament per reclamar al govern molletà una proposta per saber quan podran tornar a treballar.

Amb els ànims encesos, desenes de paradistes s'han tornat a trobar davant l'Ajuntament aquest dimarts al matí per reclamar al govern local una proposta concreta sobre quan i de quina manera podran tornar les parades de no alimentació a la ciutat. La protesta havia estat convocada pels marxants a través de les xarxes socials però també han volgut ser-hi representants d'associacions de paradistes amb la intenció de "mediar" amb el Consistori. "Els paradistes estan molt cremats perquè des de l'Ajuntament no se'ls informa de res. No hi ha cap proposta encara quan a altres municipis ja s'han recuperat les parades i s'ha arribat a solucions", lamenta Carlos Chuecos, president de l'Associació de Marxants de les comarques barcelonines. "Porten tres mesos sense treballar i ens temem que aquest mes de juny també està ja perdut a Mollet", diu Chuecos.

De fet, ahir dilluns, responsables de comerç de l'Ajuntament es reunien amb Chuecos i l'Associació de Marxants de Mollet després que els paradistes demanessin una reunió urgent per saber quin era el calendari i les propostes de retorn de les parades de no alimentació a Mollet. Amb tot, segons Chuecos, "l'Ajuntament no va presentar res i ens va dir que divendres posarien una proposta sobre la taula", apunta el representant dels marxants. "La nostra intenció és col·laborar i que se'ns tingui informats", assegura Chuecos. "Volem saber si ens reubicaran, si haurem de fer torns... volem col·laborar però sense propostes de l'Ajuntament no es pot negociar. No se'ns ha tingut en compte".

Per la seva part, l’Ajuntament continua explicant que està buscant solucions per complir amb les mesures de seguretat de distància establertes per l’autoritat sanitària per a aquesta activitat de pública concurrència. De moment, però, no ha fet pública cap proposta. "Mollet és un dels municipis on hi ha hagut més afectats pel coronavirus i que cal tenir en compte que el mercat setmanal de Mollet és un mercat molt gran en dimensions i nombre de parades", argumenten des del consistori, que insisteix que "s’ha mantingut comunicació amb els i les paradistes en tot moment" i asseguren que "aquestes reunions estan servint per crear ponts de diàleg amb els representants del sector".

Avui dimarts, el 100% dels paradistes del sector alimentari del mercat setmanal de Mollet del Vallès han tornat a posar en marxa les seves parades a l’avinguda de la Llibertat, amb total normalitat, després de l’aturada provocada per l’alerta sanitària i amb totes les mesures de seguretat que marquen les autoritats.

 

Edicions locals