L'Hospital anuncia que amplia l'espai d'urgències

Ocuparà les instal·lacions que ocupava el servei d'Atenció de la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR)

Societat

Mollet del Vallès

L'Hospital de Mollet ha guanyat més de 300 metres per al servei d'Urgències, a l'edifici annex al centre hospitalari que fins fa unes setmanes ocupava el servei d'Atenció de la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR), que va ser traslladat per la Covid-19.

Durant les setmanes més dures de la pandèmia, el centre va separar els nivells d'urgències en dos, ubicant a l'espai dedicat a l'ASSIR les urgències menys greus, una mesura que segons el director de la FSM es mantindrà: "La mesura ha permès recuperar 330 metres per al servei d'urgències que tant necessaris eren i havíem reclamat en més d'una ocasió".

De fet, l'antiga oficina de l'Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) situada al carrer Joaquim Mir, annex al CAP de Can Pantiquet podria acollir les instal·lacions de l'ASSIR. Així ho han explicat fonts de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública al Baix Vallès després que responsables del CatSalut els hi hagin confirmat en una reunió aquest dimecres. La Tresoreria General de la Seguretat Social (TGSS) va fer una cessió d'ús del local a la Generalitat, que ja feia mesos que estudiava alternatives en funció de les necessitats del territori.

La crisi de la Covid-19 va fer que el servei de l'ASSIR –a l'edifici annex a l'Hospital– es traslladés provisionalment a l'antiga seu de Socors Mutus, davant el sociosanitari, un espai però que no compleix amb els requeriments necessaris per al servei. Així doncs, segons la plataforma, CatSalut busca un espai alternatiu per ubicar l'ASSIR mentre es fessin les obres d'adequació de l'antiga oficina de la Seguretat Social.

 

Edicions locals