Rufián 'defensa' Marc Candela a la tribuna del Congrés

L'alcalde republicà va tenir un enfrontament a les xarxes socials amb Albano-Dante Fachín

Política

Rufián defensa Marc Candela a la tribuna del Congrés
Rufián defensa Marc Candela a la tribuna del Congrés

El diputat d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha sortit en defensa de l'alcalde Martorelles, Marc Candela, després que aquest dilluns el batlle republicà se les tingués a Twitter amb l'exlíder de Podem Catalunya, Albano-Dante Fachín, per l'abstenció d'ERC en la sisena pròrroga de l'estat d'alarma pel coronavirus.

"Esquerra Republicana té 13 diputats i diputades, i ERC els utilitzarà li pesi a qui li pesi, per ERC parla i decideix ERC, des de Brussel·les fins a Martorelles", ha dit aquest dimecres davant el Congrés dels Diputats. Unes declaracions que ha compartit Candela en el seu compte de Twitter.

 

 

L'enfrontament a Twitter

La picabaralla entre Candela i Fachín va tenir lloc dilluns, quan l'alcalde de Martorelles, després d'unes declaracions de Fachín al programa Tot es mou de TV3 sobre la decisió d'abstenir-se en la votació de l'estat d'alarma, publicava al seu compte de Twitter: "Hi ha un tal Albano-Dante Fachín donant lliçons a ERC en el Tot És Mou de TV3. Qui és aquest per a donar lliçons?".

Fachín es va defensar dient: "Abans, quan un tertulià criticava un partit, el partit maniobrava per teure'l. Ara ho fa obertament i per Twitter. Com a mínim hem guanyat en transparència". Fachín va voler recordar a Candela que va ser "un dels 4 diputats que es va enfrontar a les ordres de partit i no van ensenyar el vot per protegir els del seu partit".

"Entenc que necessiti notorietat i debat, viu d'això. A mi no em molesta que critiqui ERC, només m'he preguntat el perquè vostè és allà, sense desmerèixer que un dia va trencar de forma lloable la disciplina del seu partit, però em venen al cap persones amb més perspectiva lloable", va concloure Candela.

Edicions locals