Vaga als supermercats LIDL

CCOO i UGT denuncien que l'empresa no aplica algunes mesures de seguretat

Economia

Vaga als supermercats LIDL
Vaga als supermercats LIDL

Redacció / ACN

La cadena de supermercats Lidl, que té un supermercat a Mollet –actualment tancat– i un altre a Sant Fost, afronta aquest dijous 4 de juny una vaga convocada pels sindicats Comissions Obreres i UGT. Asseguren que la direcció ha vulnerat els acords per pagar les hores extra o no aplica algunes de les mesures de seguretat que s’imposa. 

Els sindicats CCOO i UGT han convocat una vaga el 4 de juny a les botigues de Lidl a tot l'Estat per la negativa de l'empresa a aplicar mesures que redueixin els riscos als quals està exposada la plantilla en plena pandèmia de la Covid-19. L'empresa s'ha "negat" a reforçar la vigilància a les botigues, augmentar les hores de contracte per equilibrar la càrrega de treball, aplicar el protocol per la venda de productes tèxtils o perdonar les hores negatives que l'empresa "ha provocat" o pagar les hores complementàries programades, han argumentat els sindicats en un comunicat. La direcció de Lidl no ha atès aquestes qüestions després de setmanes de negociacions amb els treballadors.

Després d'unes primeres setmanes de "diàleg", els sindicats han acusat Lidl d'abandonar la negociació de mesures per assegurar una desescalada segura per la plantilla com les dirigides a compensar l'esforç realitzat per part dels treballadors, que han estat sotmesos a un "gran estrès físic i psicològic", apunten.

A més, han afirmat que Lidl sí que ha atès "moltes de les propostes" que reclamaven en un acord amb el sindicat basc ELA, un pacte "exclusiu" que els sindicats creuen que divideix la plantilla en "treballadors de primera i de segona", "trencant l'homogeneïtat aconseguida amb el conveni d'empresa".

Edicions locals