L'atur augmenta un 27% a Martorelles respecte al maig de l'any passat

Santa Maria de Martorelles té un 65% més d'aturats que ara fa un any

Economia

La paralització de bona part de l’activitat econòmica arran de la crisi sanitària de la Covid-19, que ha congelat contractacions, ha comportat un fort augment de l’atur durant el mes de maig, que s’afegeix a la pujada que ja es va registrar durant els mesos de març i abril.

A Martorelles, l'increment ha estat del 6,27% respecte al mes d'abril i del 27,44% respecte al maig de l'any passat. La localitat compta ara amb 339 persones sense feina, una vintena més que a l'abril i 73 més que les registrades el maig de l'any passat.

Mentre que a Santa Maria de Martorelles la xifra d'aturats ha augmentat un 65,52% respecte a les dades de fa un any. El municipi compta amb 48 persones desocupades, un 9% més que les registrades el mes d'abril.

Al conjunt del Baix Vallès l'increment ha estat del 4,35% respecte al mes d'abril i del 32% respecte al maig de l'any passat. Actualment, el Servei d'Ocupació de Catalunya compta amb 8.902 persones desocupades dels municipis baixvallesans, gairebé 2.000 més que l'any anterior.

Valoració des d'UGT

Segons el sindicat UGT, per tercer mes consecutiu la situació d’estat d’alarma, provocada per la pandèmia de la Covid-19, "colpeja amb força l’economia i el nostre mercat de treball", unes dades d'atur que a la comarca arriben fins a les 26.771 persones, "la xifra més alta des del mes de maig de 2016", afirmen i "el pitjor mes de maig que es recorda". Aquestes dades signifiquen un increment de 1.226 persones respecte al mes anterior, i de 5.692 persones més en un any a la comarca.

El sindicat recorda que aquestes dades no recullen les 36.004 persones treballadores afectades pels 4.750 expedients de regulació temporal d’ocupació presentats al Vallès Oriental des de l’inici de la situació d’estat d’alarma, ja que aquestes no es comptabilitzen com a persones en situació d’atur.

Per tot plegat, la UGT reclama que "ja funcioni de manera urgent la renda mínima conjuntural i extraordinària" i "exigeix que es faciliti, es garanteixi i s’agiliti la tramitació de les prestacions per ERTO".

 

Edicions locals