Polèmica amb el Taller de Música de Santa Maria

L'entitat critica que l'ajuntament no els garanteix un espai ni els doni cap subvenció

Cultura

Polèmica amb el Taller de Música de Santa Maria
Polèmica amb el Taller de Música de Santa Maria | Associació Taller de Música de Santa Maria de Martorelles

L'Associació Taller de Música de Santa Maria de Martorelles publicava dimarts a les xarxes un comunicat, en el qual informava que es veien "obligats a cessar l'activitat durant el curs vinent". El motiu era "la negativa de l'Ajuntament de Santa Maria de Martorelles a fer un conveni de col·laboració amb la nostra entitat on quedi garantida la cessió d'un espai per dur a terme l'activitat educativa del Taller de Música".

En aquest sentit, informaven que el mateix dimarts van haver de "desallotjar l'espai i retornar les claus", en compliment d'un requeriment de l'Ajuntament.

També criticaven que no tindran subvenció per part del consistori: "Ens han negat la subvenció econòmica que vam demanar reiteradament i que sí que han atorgat a la resta d'associacions del municipi".

Per tot plegat, afirmen des de l'entitat que sense la garantia de disposar d'un local i sense la possibilitat de poder llogar-ne un (per no rebre subvenció) "han sentenciat a mort el Taller de Música". Per últim, clouen informant que denunciaran la situació al Síndic de Greuges "no descartant altres accions, que es decidiran en assemblea amb els socis".

La resposta de l'Ajuntament

La resposta de l'Ajuntament de Santa Maria de Martorelles ha trigat només un dia a arribar. D'una banda, matisen el que l'entitat qualifica de "desallotjament", i argumenten que van requerir al Taller de Música "que retiressin el seu material dipositat al local de l'Ajuntament on desenvolupen habitualment les seves activitats" per "procedir a la neteja i desinfecció del local". En el mateix document, el consistori diu que, "de cara al proper curs, es mirarà d'establir algun tipus d'acord perquè puguin seguir amb la seva activitat".

D'altra banda, el consistori afegeix que "a finals de l'any passat l'Ajuntament va convocar en dues ocasions l'entitat" per tractar la seu de l'activitat del Taller de Música. D'aquesta manera reiteren que "en cap moment hi ha hagut una negativa per fer un conveni de col·laboració".

Per últim, l'Ajuntament assevera que "aquesta entitat no ha rebut subvencions mai, que nosaltres tinguem registrat, ja que fins ara no hi ha hagut cap conveni entre l'entitat i l'Ajuntament". En tot cas, el consistori sí que preveu "la cessió d'un espai de forma gratuïta a l'entitat amb la voluntat d'elaborar-hi un conveni de col·laboració".

Edicions locals