Mollet Pedala reclama un projecte de bici compartida al Baix Vallès

El col·lectiu organitza una bicicletada divendres en el marc del Dia del Medi Ambient

Societat

Mollet Pedala reclama un projecte de bici compartida al Baix Vallès
Mollet Pedala reclama un projecte de bici compartida al Baix Vallès

El col·lectiu Mollet Pedala demana que es treballi en la proposta per unir el Baix Vallès per mitjà d'un projecte de bicicleta compartida, un sistema de transport més sostenible per connectar els municipis baixvallesans a través de carrils bici i estacions a punts amb molt volum de pas de ciutadans.

El grup considera que la prioritat per instal·lar aparcaments de bicicletes són les estacions de tren i les parades de més volum de bus per potenciar la intermodalitat. També les zones més cèntriques i de serveis. "Es podria realitzar en fases per anar veient l'acceptació que tenen entre els ciutadans i adaptar a raó d'aquesta resposta", apunten des de Mollet Pedala.

El col·lectiu proposa adaptar un carril bici de connexió, que, a Mollet, podria passar per Can Prat, i que uneixi Montcada amb Granollers, aprofitant zones ja asfaltades i de baixa densitat de circulació.

Des de Mollet Pedala recorden que la promoció de l'ús de la bicicleta va ser una de les propostes que es va fer ara fa poc més d'un any durant la campanya electoral a les municipals de 2019. "Hi ha partits, com el PSC de Mollet, que ho portaven al programa electoral", indiquen. El grup considera que "és un bon moment per iniciar converses. Estem disposats a ajudar en aquest projecte sense rebre res a canvi", diuen.

Bicicletada pel medi ambient

D'altra banda, en el marc de la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient (5 de juny) i el Dia Mundial de la Bicicleta (3 de juny), Mollet Pedala ha convocat una cadena ciclista divendres 5 de juny que recorrerà alguns dels principals carrers de la ciutat.

El punt de trobada serà a les 20.30 h a l'avinguda Llibertat i la cadena passarà per les avingudes Badalona, Burgos, Jaume I, els carrers Espanya, Pere Ramon, de l'Església, Sant Oleguer, plaça de l'Església, carrer Espanya, Jaume I, plaça Abelló, per acabar de nou a l'avinguda Llibertat.

Edicions locals