L'alcalde de Martorelles fa balanç del primer any de mandat

El nou pavelló i la millora del barri antic, els projectes estrella de l'equip de govern pels pròxims 3 anys

Política

L'alcalde de Martorelles fa balanç del primer any de mandat
L'alcalde de Martorelles fa balanç del primer any de mandat

L’alcalde de Martorelles, Marc Candela, ha fet balanç del primer any de mandat d’ERC després de guanyar les eleccions amb majoria absoluta el 26 de maig del 2019. Candela que ha realitzat el balanç aquest dissabte a través de la xarxa social Instagram, ha destacat la inauguració del Safareig com un dels grans projectes d’aquest primer any de govern.

L’espai, tancat al públic a conseqüència de la Covid-19, ja ha adjudicat la concessió del bar i es preveu que en les següents setmanes pugui obrir juntament amb la piscina. El plantejament és que al juliol ja estigui en funcionament tot plegat. El que encara s'està estudiant és si el bar podrà obrir en horari de matí, un cop acabi la temporada d'estiu. Ja que segons ha avançat l'alcalde, és possible que l'escola bressol hagi de fer servir dues aules del Safareig per complir les ràtios que marca el Departament d'Educació per al curs vinent, per prevenir contagis de la Covid-19.

Precisament, la millora en educació ha estat un dels altres aspectes destacats per l’alcalde qui ha explicat que l’oferta actual del Simeó Rabasa i l’escola Les Pruneres es manté en la vintena d’alumnes per aula i que per primera vegada l’escola bressol ha completat totes les places ofertes. Una situació que preveu que continuï el pròxim curs, donades les dades de la preinscripció escolar feta en els darrers dies. En les que destaca un increment del 25% de la demanda a l'escola bressol d’infants de Martorelles respecte a l’any anterior, passant del 50% al 75% d'alumnes del municipi.

Les traves del primer any

Pel que fa als errors comesos en aquest primer any de govern l’alcalde n’ha assenyalat dos. Per una banda, el retard de les obres de la Vinya: “El projecte no estava en les condicions que havia d’estar i per millorar-lo hem hagut de deixar aturada l’obra”, ha afirmat Candela. Amb tot, l’Ajuntament espera comptar amb el document de les millores redactades per l’arquitecte en les pròximes 3 o 4 setmanes. L’altre error segons l’alcalde de Martorelles té a veure amb l’increment de la taxa de residus. Segons el batlle, des del consistori “hauríem d’haver fet un procés per explicar-lo i consensuar-lo millor”. Així i tot, Candela s’ha reafirmat amb la decisió: “Continuo creient que les taxes han de cobrir el servei”, ha dit, assegurant que la millor manera implica reduir els quilos de residus generats.

Projectes pels pròxims 3 anys

Pel que fa als projectes futurs, l’alcalde ha destacat el nou pavelló esportiu i les obres de millora del barri antic, ambdós inclosos en el programa electoral d'ERC i en el Pla d’Actuació de Mandat que es va aprovar en el darrer ple de la corporació municipal, fa unes setmanes. Amb tot, Candela ha avançat possibles retards a conseqüència de la Covid-19: “Ara que podíem començar a reconstruir, ens trobem en una pausa que pot fer que els projectes s'endarrereixin”, ha lamentat el batlle de Martorelles. 

De fet, aquest mes de maig la Diputació havia de comunicar al consistori com quedaven les execucions de les meses de concertació uns diners amb els quals el consistori preveia poder finançar part dels projectes del pavelló i el barri antic. Però, segons ha explicat l'alcalde, és possible que aquestes execucions no es coneguin fins a finals d'any o a principis de l'any que ve.

Un dels altres temes tractats en aquest balanç ha tingut a veure amb les mesures per potenciar el polígon industrial. Candela ha pronunciat que la intenció de l’equip de govern és continuar amb la feina feta en el mandat anterior: “Sempre vam dir que volíem ser un referent. Això vol dir invertir”, ha explicat. En aquest sentit ha expressat la voluntat del consistori de seguir treballant en la millora de l’espai públic del polígon.

Entre els projectes previstos hi ha millorar l’asfaltat i l’enllumenat públic, guanyar aparcament i accessibilitat per als vianants; així com crear una xarxa de carrils bici, un enllaç amb l’estació Mollet-Sant Fost i una readaptació dels autobusos que circulen al polígon perquè “siguin útils i tinguin parades dignes”, segons l’alcalde.

L'alcalde ha reafirmat que aquesta millora no és només per mantenir la font ingressos econòmics provinents de les empreses, sinó també perquè "ofereix llocs de treball a la majoria de persones del nostre municipi".

Durant aquest balanç del primer any, l'alcalde ha estat acompanyat per la regidora de Joventut, Cooperació i Igualtat, Mireia Astivill, una de les 5 cares noves d'aquesta legislatura. Un aspecte que Candela també ha volgut remarcar i ha assegurat que després d'un temps d'adaptació, "ara comencem a recollir els primers fruits".

Edicions locals