Què es podrà fer al Baix Vallès quan dilluns passi a la fase 1?

La regió sanitària Metropolitana Nord passarà dilluns a la fase 1 de desconfinament

Societat

El Baix Vallès –així com les regions metropolitanes nord i sud, i Barcelona– passarà dilluns a la fase 1 del desconfinament. Però què permet fer aquesta nova fase? Quines novetats hi ha respecte a la fase anterior?

D'una banda, els baixvallesans ja podran fer trobades i desplaçaments dins de la mateixa regió sanitària (Metropolitana Nord). Es poden fer trobades de fins a 10 persones que no conviuen al mateix domicili, tant a l'aire lliure com a casa. A les trobades, cal mantenir la distància de seguretat i, en cas que no sigui possible, s'han de reforçar altres mesures de prevenció, com rentar-se les mans sovint.

D'altra banda, els bars ja podran obrir les terrasses, reduint-ne l'aforament a la meitat. També està permès anar a comprar o gaudir de serveis en establiments que no superin els 400 metres quadrats, sense cita prèvia, o anar a comprar a mercats ambulants a l'aire lliure amb una quarta part de les parades habituals i un 30% de l'aforament.

Amb cita prèvia ja es poden utilitzar els serveis concessionaris d'automoció, els d'inspecció tècnica de vehicles (ITV) i els centres de jardineria. La fase 1 també permet allotjar-se en hotels i establiments turístics, però encara sense poder fer ús de les zones comunes.

A la cultura també hi ha novetats. Des de dilluns es podrà assistir a espectacles culturals, amb un màxim de 30 espectadors en espais tancats i fins a 200 persones a l'aire lliure. Els museus poden obrir, però amb restriccions del 30% de l'aforament, i es podran habilitar els serveis presencials de préstec i devolució de llibres de les biblioteques.

Quant a l'esport, s'habiliten els centres d'alt rendiment, les instal·lacions esportives a l'aire lliure i els centres esportius, però cal cita prèvia per assistir-hi. També es permet participar en activitats turístiques per la natura en grups d'un màxim de 10 persones i mitjançant cita prèvia.

Per últim, a partir de dilluns es podrà anar al Baix Vallès als llocs de culte, sense superar el terç de l'aforament, es permeten vetlles i enterraments públics i privats de fins a 10 persones en espais tancats i fins a 15 persones si se celebren a l'aire lliure. En aquest sentit, el seguici per a l'enterrament o comiat per a la cremació dels difunts es restringeix a un màxim de 15 persones, a banda de la persona que l'oficia.

Edicions locals