El casal d'estiu de Martorelles canviarà d'espai, mantenint dates, horaris i serveis

Un centenar de nens i nenes ja s'han preinscrit per assistir aquestes vacances

Societat

El casal d'estiu de Martorelles canviarà d'espai, mantenint dates, horaris i serveis
El casal d'estiu de Martorelles canviarà d'espai, mantenint dates, horaris i serveis | Aj. Martorelles

Un centenar de nens i nenes ja s'han  preinscrit per participar en el casal d'estiu de Martorelles, la meitat dels que ho van fer l'estiu passat. Els organitzadors del casal, l'entitat Genis per l'animació sociocultural (GASC), es prenen aquest descens en el nombre de sol·licituds, com una oportunitat per poder fer front a les diferents restriccions que des del Govern se'ls demana per tal de poder seguir amb l'activitat.

Entre les més complicades, segons afirma la directora del casal, Jeni Morillas, hi ha la proposta d'haver de crear grups de fins a 10 infants, si aquests han de pertànyer al mateix curs, ja que segons explica Morillas "el nombre de nens i nenes apuntats pot variar". També els preocupa no poder barrejar els grups, quan es realitzen activitats, per tal de crear comunitat. Així com el fet que els menors sàpiguen mantenir les distàncies i les mesures de seguretat, tenint en compte la tipologia d'activitats que realitzen habitualment.

Pel que fa a activitats, les excursions són un altre dels dubtes per enguany. El que ja han decidit anul·lar és la tradicional acampada a l'escola i la rebuda dels infants i les seves famílies, com feien cada any quan començava el casal. Tampoc podran comptar amb el reforç dels monitors en pràctiques, ja que la ràtio estipulada és d'un monitor per cada 10 infants. Això pot comportar, segons la directora, un augment en les contractacions.

Canvi d'ubicació

Per tal de disposar de més espais per poder treballar en grups separats, des de la direcció es plantegen fer el casal a l'escola Simeó Rabassa, i no a les Pruneres com s'havia fet anteriorment. "El Simeó Rabassa és més gran, té tres patis i un edifici per a infantil", explica Morillas.  El que no volen variar són les dates, els horaris i els serveis: "Volem que els nens es trobin el mateix que l'any passat". Es plantegen començar el 25 de juny.

Edicions locals