Actuació martorellesenca en benefici de l'ONG CuorEmani

Raquel Castro i Yuval Gotlibovich van fer un concert a casa el passat 13 de maig

Raquel Castro i Yuval Gotlibovich amb els seus dos fills, Galia i Lior
Raquel Castro i Yuval Gotlibovich amb els seus dos fills, Galia i Lior

Els músics martorellesencs Raquel Castro (violí) i Yuval Gotlibovich (viola), juntament amb els seus dos fills, van fer el passat 13 de maig un concert a través de les xarxes socials per recaptar fons per a l'ONG CuorEmani, dins del cicle d'actuacions virtuals benèfiques promogudes per Carolina Bellver, que és representant dels martorellesencs.

"Amb la situació estranya actual, tots els concerts estan aturats", diu Gotlibovich, qui apunta que aquestes actuacions virtuals són també una manera de connectar la música amb la gent. Una de les poques maneres per difondre música durant l'estat d'alarma.

Setmanalment, cada artista participant ha fet un concert per ajudar una ONG. En aquest cas, els martorellesencs han apostat per una de "més personal i no molt gran", diu Gotlibovich. Des de CuorEmani, amb qui els uneix amistat, "ajuden persones que estan atrapades al Kàtmandu, al Nepal, a la cerca d'alguna cosa per menjar i un sostre on dormir", apunta el violista. Castro, a més, destaca que malgrat que aquí s'està vivint "una situació dramàtica", hi ha països, com el cas del Nepal, "en què la situació és de supervivència".

Per ajudar l'associació CuorEmani, es poden fer les donacions solidàries a la plataforma GoFundMe.com. A més, el concert íntegre es pot veure al canal de YouTube Carolina Bellver.

Un recorregut musical

L'actuació va incloure cinc moviments diferents amb un títol diferent cadascun. "Són cinc obres que s'han d'escoltar seguides, com un recorregut", apunten.

La primera és Nostàlgia, que fa referència als records "del món passat i de la gent que tenim lluny" i que és obra del professor de viola de Gotlibovich, Atar Arad. La segona és l'Oració (Chopin), en què també participa Lior al piano, fill de la parella martorellesenca, i és un tema "pels éssers que han marxat abans de temps i per als familiars que ho estan patint". Galia, la filla de vuit anys, dedica als infants la Nana (Manuel de Falla), el tercer moviment del concert. Rondo (Mozart) aporta la llum "per celebrar la vida i continuar endavant". Per últim, el Preludi (Chopin) clou el concert "amb una benvinguda a un nou inici".

Amb ganes d'establir arrels

Fa només un any i mig que la família Gotlibovich Castro viu a Martorelles, on van arribar des de Barcelona. "Estàvem cansats de la ciutat i buscàvem un lloc a prop i amb bona comunicació amb Barcelona". Martorelles els va atrapar aviat i sense pensar-s'ho gaire s'hi van traslladar. Ara, mentre gaudeixen descobrint el municipi i la natura dels entorns, asseguren que volen crear arrels a Martorelles.

Edicions locals