El ple de Martorelles aprova el Pla d'Actuació Municipal per aquest mandat

El projecte compta amb una vuitantena d'actuacions amb un pressupost de més de 12 milions d'euros

Societat

El ple de Martorelles aprova el Pla d'Actuació Municipal per aquest mandat
El ple de Martorelles aprova el Pla d'Actuació Municipal per aquest mandat

El ple de l'Ajuntament de Martorelles va aprovar aquest dilluns el Pla d'Actuació Municipal per aquest mandat. Amb aquest full de ruta, el govern municipal preveu tirar endavant una vuitantena d'actuacions en els pròxims quatre anys amb un pressupost de més de 12 milions d'euros. Entre les més destacades s'hi troben la construcció d'un pavelló d'esports nou i l'arranjament de les dependències de la Masia Carrencà per ubicar-hi la biblioteca i els serveis municipals d’atenció a les persones i acció cívica.

L'objectiu del consistori és treballar per fer de Martorelles un poble modern, actiu, dinàmic i per a les persones. Una proposta que centra els seus esforços durant aquests pròxims anys de mandat en diverses actuacions de millora urbanística. En aquest àmbit, s'inclouen la creació d'un passeig de l'avinguda d'en Piera fins a Carrencà; la millora de diversos carrers, entre ells el carrer Barcelona; reformar i ampliar l’edifici de l’Ajuntament per a millorar-ne la funcionalitat i l’accessibilitat aprofitant per reformar també la seva plaça; així com la millora del polígon industrial i la creació d'una xarxa de carrils bici.

Però no només l'urbanisme és el punt de llança d'aquest PAM. Pel que fa a les actuacions relacionades amb l'àrea de medi ambient, el consistori preveu millorar la recollida porta a porta; instal·lar punts de càrrega de vehicles elèctrics i la recuperació de la verneda de Can Camp.

En matèria laboral i de promoció econòmica, el consistori es planteja els reptes de millorar el servei de suport i orientació laboral municipal i promoure la contractació de treballadors locals per part de les empreses del municipi, així com emprendre diverses actuacions de cara a promoure el comerç de proximitat.

A totes aquestes actuacions s'hi sumen propostes pel foment de la mobilitat sostenible al municipi, promoure l'oferta cultural per a tots els públics, inversions en infància i educació, així com la promoció de l'esport.

El PAM comptarà amb un pressupost total de 12.051.300 €, els quals estaran distribuïts en els pròxims quatre anys. Per aquest 2020, el pressupost previst serà d'1.639.700 €. Mentre que el 2021, la xifra arribarà als 3.015.200 €. Per al 2022, en canvi, serà de 2.858.200 € i el 2023 de 4.538.200 €.

Sense el sí de l'oposició

El pla que es va portar a votació aquest dilluns davant el ple municipal, va comptar amb els 7 vots a favor de l'equip de govern i l'abstenció d'Units per Martorelles (UXM) i Més Acció per Martorelles (MAM). Mentre que el PSC i Martorelles en Comú Podem van votar-hi en contra.

"El 75% del pressupost del PAM va a qüestions d'urbanisme", va criticar Juan Francisco García Caba, de Martorelles en Comú Podem. Segons García Caba, "veig falta de valentia en moltes accions, educació l'heu deixat de banda". García Caba també va lamentar que el seu grup municipal no hagués pogut participar en el procés d'elaboració del PAM.

"Ha estat el mateix procés participatiu que fa quatre anys, obert a la ciutadania", va respondre l'alcalde, assegurant que s'havia convidat a tothom a participar. Amb tot, es comprometia a mantenir informada a l'oposició durant el mandat.

També Mari Carmen Villarrazo, del PSC- MAM, es posicionava en el no amb aquest argument: "Votaré en contra, no perquè estigui en contra del pla, però com a regidora m'hagués agradat participar per aportar", deia Villarrazo. Una lamentació a la qual també se sumava el seu company de coalició, Octavi Mill, el qual es va comprometre, a instàncies de l'alcalde, a incloure el seguiment del PAM dintre de les comissions de transparència que realitzen totes les forces polítiques representades a l'Ajuntament.

Mentre que Margarita Casanovas, d'UXM, acompanyava la seva abstenció amb aquesta reflexió: "El trobo molt ambiciós, molts diners, moltes obres i tres anys", deia Margarita Csanovas d'UXM, fent referència a la realitat econòmica que està vivint el poble a conseqüència del coronavirus.

Una crítica que l'alcalde entomava així: "Si volem que el nostre poble avanci, hem de ser ambiciosos" i afegia: "la realitat de les últimes setmanes fa que aquest pla potser no es pugui fer amb el percentatge de compliment que ens agradaria, treballarem perquè es desenvolupi en la seva majoria", va expressar Candela.

 

Edicions locals