Els bars i restaurants de Martorelles podran ampliar les terrasses sense cost

Els establiments que no vulguin incrementar l'espai pagaran la meitat que fins ara

Societat

Els bars i restaurants de Martorelles que ho sol·licitin podran ampliar l'espai de terrassa del seu establiment sense haver de pagar cap cost addicional per fer-ho. Aquest canvi en l'ordenança per l'ocupació de terrenys d'ús públic amb taules i cadires amb finalitat lucrativa també inclou la possibilitat que els propietaris dels establiments mantinguin els mateixos metres de terrassa, però pagant la meitat de la taxa fins ara estipulada.
 

Fins al moment, els restauradors pagaven 73,14 euros el metre quadrat per any, uns diners que seguiran pagant si decideixen ampliar la terrassa. En canvi, els que es quedin amb l'espai per a taules i cadires que ja tenien pagaran la meitat, 36,57 euros anuals el metre quadrat. La mesura serà vigent fins al 31 de desembre d'enguany.

L'objectiu del consistori, segons el regidor de Comerç, Roger Parera, és que els establiments que ho desitgin "puguin mantenir el mateix nombre de taules i cadires que tenien fins ara", ja que a causa de les restriccions de seguretat estipulades per la pandèmia del coronavirus, hauran de reduir-ne el nombre. La proposta, segons Parera, "ha estat consensuada amb els restauradors del poble".

Acord unànime

El ple celebrat de forma telemàtica aquest dilluns va aprovar la modificació d'aquesta ordenança per unanimitat de totes les forces amb representació al consistori. Tot i l'acord, des d'En Comú Podem Martorelles, Juan Francisco García Caba, va demanar al govern municipal que busqués un equilibri per facilitar el pas dels vianants i "evitar la invasió" d'espais públics. Una proposta a la qual també va donar suport Mari Carmen Villarrazo del Partit dels Socialistes - Més Acció per Martorelles.

El regidor de comerç, va afirmar que des de l'Ajuntament s'estudiarà "cas per cas" les sol·licituds dels restauradors, tot assegurant que en la majoria dels casos, les terrasses es podran ampliar sense problemes. L'únic tram més complicat és el de l'avinguda d'en Piera on es preveu que es puguin ampliar les terrasses en llargària i així respectar el pas dels vianants per la vorera.

Edicions locals