Es crea un grup de Facebook sobre els clubs de futbol històrics de Mollet

El molletà Miguel Ángel Catalán té un arxiu personal amb més de 300 fotografies enregistrades

Esports

Miguel Ángel Catalán
Miguel Ángel Catalán

José Luis Rodríguez Beltrán

La Penya Vaso, la Peña Safari o el CF Churrería. Són alguns dels equips molletans de futbol desapareguts que formen part de l'arxiu personal de Miguel Ángel Catalán, de 51 anys i veí de Mollet. Fa tan sols uns dies, aquest molletà va posar en marxa un grup de Facebook sobre els equips de futbol històrics de la ciutat, anomenat, Records de clubs i penyes de futbol en Mollet. El grup suma ja gairebé els 200 participants i l'actualització és diària amb fotografies, dades, reportatges i reculls històrics de publicacions. 

L'administrador del grup, que és aficionat del futbol molletà, va tenir la idea el 2011 de recopilar en un llibre totes les dades sobre els clubs de futbol de la ciutat, que als anys 80' va arribar a tenir gairebé una quarantena d'equips. "Des d'aleshores he buscat informació, he parlat amb persones vinculades i he anat fent carpetes per completar la història de molts dels equips de futbol de la ciutat", explica Catalán, que enguany va publicar juntament amb Raúl González, un article a la revista Notes "sobre la gran quantitat d'equips de futbol que va haver-hi a la ciutat". 

La intenció de Miguel Ángel Catalán era publicar un llibre amb tot un resum dels equips de futbol molletans, però el cost de la seva edició ho feia complicat. "Vaig crear el grup fa tan sols uns dies perquè no veia viable el llibre, i la meva sorpresa ha estat que té molt seguiment. He vist antics companys que ja havia perdut la pista i he sumat una gran quantitat de noves fotografies, que em faltaven per completar alguns equips", indica Catalán, que assegura tenir més de 300 fotografies enregistrades i documentades, que anirà publicant al grup de Facebook. 

D'entre les curiositats, l'administrador del grup assegura als anys 80' va haver-hi el pic més alt de clubs a la ciutat. "Segons les meves dades, existia un equip per cada mil habitants. La pràctica de futbol aleshores era un divertiment entre la colla d'amics, i cadascuna feia la seva", explica Catalán, que explica també que els migrants d'altres indrets de l'estat van ajudar en la creació de noves penyes i clubs. "Jo vaig acabar jugant a la Unión Deportiva Jamilena, que havia estat creada per persones provinents de Jaén". 

Edicions locals