El Consorci de Residus incorpora dos nous vehicles per a la recollida de càrrega lateral

A banda d'aquests camions també ha adquirit un vehicle de ganxo i rodet i dos de càrrega posterior per donar servei a altres municipis consorciats

Societat

El Consorci de Residus incorpora dos nous vehicles per a la recollida de càrrega lateral
El Consorci de Residus incorpora dos nous vehicles per a la recollida de càrrega lateral | Consorci de Residus

El Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Oriental ha incorporat aquesta setmana dos nous vehicles recol·lectors compactadors de càrrega lateral, que donaran servei a Mollet, Montmeló i la Llagosta, que tenen implantat aquest sistema. L'ens també ha adquirit dos camions de càrrega posterior i un vehicle amb ganxo i rodet triturador per a la xarxa de deixalleries.

Els dos recol·lectors compactadors de càrrega lateral, de 25 m3, permeten donar servei a la creixent implantació del sistema de recollida de càrrega lateral a l’àmbit del Consorci, model que, també està implantat a Granollers i que es farà extensiu al llarg del 2020-2021 als municipis de Canovelles, Parets i la Roca del Vallès.

Són vehicles, amb xassís IVECO Stralis EURO VI C AD260S36Y/PS i compactador i elevador marca ROS ROCA FARID FMO Plus, el cost dels quals és de 531.530,86 euros (IVA exclòs), amb els manteniments preventius inclosos per un període de 5 anys.

Pel que fa als dos vehicles recol·lectors compactadors de càrrega posterior, de 7 m3, amb xassís IVECO Eurocargo MY2015 4X2 EURO VI D i compactador elevador ROS ROCA OLYMPUS MINI, permetran recollir els residus tant en serveis porta a porta, ja que incorporen un compartiment abatible al darrere que permet al treballador posar-hi les bosses, com en serveis de recollida de contenidors de càrrega posterior (amb contenidors de volums de 120L a 1.100L) i soterrats.

Aquests dos vehicles donaran cobertura a les necessitats de recollida dels municipis consorciats: recollida porta a porta de les 5 fraccions en els municipis de Castellterçol, Sant Esteve de Palautordera i Santa Maria de Martorelles; recollida porta a porta de la fracció orgànica i el paper-cartró d’origen comercial i mercat a Montmeló i Mollet del Vallès; recollida porta a porta del paper-cartró d’origen comercial a Parets del Vallès; recollida de la fracció orgànica a La Llagosta, entre altres serveis. El cost total d’aquests dos camions és de 302.289,5 euros (IVA exclòs), amb els manteniments preventius inclosos per un període de 5 anys.

Per reforçar el servei a la xarxa de deixalleries s’incorpora un vehicle amb ganxo i rodet compactador-triturador que permet reduir el volum dels residus, els viatges i les despeses. Una altra característica és que el rodet compactador es pot instal·lar a qualsevol camió ganxo de la flota, ja que disposa d’un motor independent al del vehicle, que podrà realitzar canvis de caixes a les deixalleries quan no el tingui instal·lat. El cost d’aquest vehicle és de 265.765,43 euros (IVA exclòs), amb els manteniments preventius inclosos per un període de 5 anys.

Tots els vehicles que s’incorporen a la flota són més eficients, el que permet reduir despeses, contaminen menys, ja que els requeriments dels motors de vehicles EURO VI són més exigents en les emissions, principalment, d'òxid de nitrogen (NOx) i partícules en suspensió (PM), i redueixen el soroll.

Edicions locals