L'Hospital de Mollet compta amb només deu pacients amb la Covid-19

El centre sanitari va retornant a la normalitat i ja fa un miler de consultes externes al dia

Societat

L'Hospital de Mollet compta amb només deu pacients amb la Covid-19
L'Hospital de Mollet compta amb només deu pacients amb la Covid-19

Mollet del Vallès

L'Hospital de Mollet manté la tendència al decreixement en relació a la presència del Covid19. Aquest dijous, hi havia a l’Hospital 10 persones en procés Covid, centralitzades en una única àrea d’hospitalització.

A banda d’aquesta excepció, la resta de l’Hospital està lliure de Covid. Les altes acumulades sumen quasi 500 persones i, en relació a la setmana passada només hi ha hagut una defunció. Així mateix, els professionals en situació d’aïllament representen ja menys de l’1% del total i l’ocupació de l’UCI és del 30%.

“L’escalada de la Covid-19 va implicar canvis en l’organització, canvis estructurals, funcionals que van requerir un important esforç per part de tots. Està requerint un esforç similar tornar a un estat de nova normalitat, que s’ha d’anar introduint sempre mantenint una mirada responsable i prudent cap a l’evolució de la situació epidemiològica”, explica Jaume Duran, director general de l’FSM.

Segons fonts de l'Hospital, la principal acció actualment és seguir augmentant la quantia de consultes externes que es realitzen, ja siguin per telèfon o presencials, i el nombre de cirurgies i exploracions programades. Concretament, aquests dies s’han realitzat al voltant de 1.000 consultes externes diàries i 100 cirurgies setmanals. El reinici de l’activitat de l’àrea d’obstetrícia i, concretament, l'atenció als parts es farà efectiu durant la Fase 1.

La Covid-19 i el retorn a la nova normalitat està implicant reptes i alguns canvis de funcionament del centre com el nombre de persones que poden estar en una sala d’espera o els controls que es requereixen per accedir a l’hospital per tal d’assegurar que segueixi lliure de Covid19. També augmentarà el nombre de consultes externes que es realitzaran de forma telemàtica sempre que la situació del pacient i el cas particular ho permetin. “Alguns d’aquests canvis pot ser que hagin vingut per quedar-se”, explica Jaume Duran, qui manifesta que, de moment, "haurem d’aprendre a conviure amb Covid-19 i adaptar-nos a una nova manera de fer les coses", conclou.

Edicions locals