La Fiscalia investiga les residències Pedra Serrada, Santa Rosa i Les Masies de Mollet per les morts de residents

S'han obert diligències per esbrinar si hi hauria pogut haver negligència

Societat

La Fiscalia investiga les residències Pedra Serrada, Santa Rosa i Les Masies de Mollet
La Fiscalia investiga les residències Pedra Serrada, Santa Rosa i Les Masies de Mollet

La Fiscalia de Granollers, que també cobreix l'àrea dels jutjats de Mollet, ha confirmat l'obertura de diligències d'investigació per la via penal a tres residències baixvallesanes: Pedra Serrada, de Parets, i Santa Rosa i Les Masies de Mollet.

La Fiscalia va obrir sengles investigacions el 17 d'abril, en el cas de Pedra Serrada i Les Masies, i el 22 d'abril, en el cas de Santa Rosa, després d'una primera demanda d'informació i a data de dimecres totes tres es mantenien obertes. Segons la Fiscalia, els fets que s'investiguen són per una possible negligència mèdica en relació a les mesures preses davant la Covid-19 que podria ser constitutiva d'un delicte per homicidi imprudent.

En el cas de Santa Rosa i Pedra Serrada, totes dues públiques i gestionades per la Fundació Sanitària Mollet (FSM), les morts es van concentrar al principi de la pandèmia, i, en total, a Parets se n'han registrat 14 i a Mollet 7. Segons la FSM, ambdues residències han fet proves PCR al 100% dels professionals i residents i "es segueixen fent de forma regular sempre que és necessari". A més asseguren que les dues residències s’han desinfectat en la seva totalitat i s’han sectoritzat per establir circuits diferents entre les persones amb Covid-19 i sense. "Es realitza un control continuat de la salut dels residents i, ja sigui des de l’FSM o del Departament de Benestar Afers Socials i Famílies s’han proporcionat les EPIs necessàries des del primer dia", apunten. En relació a la fiscalia, "a data d'avui s'ha enviat la informació sol·licitada i ens hem posat a la seva disposició per a resoldre qualsevol dubte que pugui sorgir", apunten.

Pel que fa a les dades de la privada Les Masies de Mollet, Salut encara no ha confirmat el nombre de morts.

D'altra banda, la Fiscalia també té oberta una diligència preprocessal per la via civil per demanar informació i fer seguiment  de la situació a la residència Sant Fost.

Pedra Serrada, lliure de coronavirus

La situació actual de les residències Santa Rosa i Pedra Serrada en relació a la Covid-19 segueix en contínua davallada. Segons dades de la Fundació Sanitària Mollet aquesta setmana, a la residència Santa Rosa, 4 persones han obtingut una prova negativa, fet que ha permès passar de 14 a 11 persones amb Covid en una setmana. No hi ha hagut cap defunció més respecte a la setmana passada. Pel que fa al centre Pedra Serrada de Parets és ja una "residència verda lliure de Covid-19", és a dir, que el 100% dels residents han donat un test negatiu.

 

Edicions locals