L'Hospital de Mollet manté la progressiva davallada d'ingressos per la Covid-19

L'UCI es troba en un 20% de la seva capacitat i està "estable" i amb capacitat per atendre més pacients

Societat

Mollet del Vallès

L’etapa d’estabilitat a l'Hospital s’ha mantingut al llarg d’aquesta setmana amb una lleugera davallada d'ingressos respecte a la setmana anterior. Concretament, aquest dijous hi havia ingressades 39 persones amb Covid-19 al centre situades a l’àrea d’hospitalització i només s'ha comptabilitzat una defunció en els darrers set dies, una xifra que en total arriba a les 88 morts. Les altes acumulades sumen quasi 490 persones.

D'altra banda, actualment només un 25% dels llits d'hospitalització del centre dels Pinetons està ocupat per pacients amb la Covid-19 i s’han pogut concentrar en una única unitat d’hospitalització. En el cas de l'UCI, l'ocupació actual és del 20%, també més baixa que la setmana passada, i per tant, "està estable i amb capacitat per atendre a més pacients".

L’inici de la reprogramació d’algunes consultes externes, gabinets i cirurgies ambulatòries també s’ha mantingut i s’ha augmentat progressivament al llarg d’aquesta setmana. S’ha prioritzat l’atenció a pacients preferents o urgents i que no tinguessin símptomes ni contacte estret amb cap persona contagiada.

D'altra banda, l'Hospital preveu reprendre l'atenció al part, que es va derivar fa unes setmanes a Mútua Granollers, a partir de la setmana vinent.

Per assegurar aquesta desescalada amb seguretat, l’Hospital ha posat en marxa diferents controls d’accés via telefònica i presencial. Tampoc es permetrà de moment l’accés d’acompanyants si no és absolutament imprescindible.

Edicions locals