Una desena de recomanacions literàries del Baix Vallès, per aquest Sant Jordi confinat

Llibres de Carmen Suero, Anna Porquet, Judit López, Sergi Pons, Ramona Arimon, Miguel Ángel Lopezosa, Carles Casado, May Bonner, Samuel Ramos i Manel Domènech

Cultura

Una desena de recomanacions literàries del Baix Vallès, per aquest Sant Jordi confinat
Una desena de recomanacions literàries del Baix Vallès, per aquest Sant Jordi confinat

Arriba Sant Jordi, el dia del llibre i la rosa, un dia que enguany la ciutadania viurà d'una manera completament diferent: amb els carrers buits. Enguany, tot i que no es podrà gaudir de les tradicionals paradetes –la diada està posposada inicialment pel 23 de juliol–, sí que es poden adquirir llibres a les llibreries més pròximes mitjançant Llibreries Obertes.

Per celebrar aquesta data tan assenyalada, compartim un recull de llibres fets per autors baixvallesans i que han publicat o presentat durant el darrer any.

'El escalón', de Carmen Suero (Mollet)

El primer llibre de la molletana tracta d'una dona que està a punt de fer els 40 anys i es queda tancada fortuïtament a la seva habitació, sense poder-ne sortir. Durant aquelles hores, s'asseu a l'esglaó que separa el dormitori de la terrassa i comença a fer una revisió de la seva vida, reflexionant sobre sentiments, pors, aspectes del seu passat, de les seves relacions i de la seva pròpia identitat.

'La segona dona i altres criatures ferides', d'Anna Porquet (Mollet)

És un recull de relats per a adults, el nexe dels quals són personatges que s'enfronten a circumstàncies adverses. Tots els personatges estan ferits, tot i que alguns viuen una realitat molt dolorosa, i d'altres no tant.

'El pintalabios de mamá', Judit López (Mollet)

Una novel·la que parla sobre les decisions que s'han de prendre a la vida i sobre com canvia la vida de cadascú depenent del que decideix. El lector coneixerà els dos protagonistes, l'Arlet i l'Aran, a partir dels ulls de diferents personatges que van apareixent a les seves vides.

'Mal bon pare', Sergi Pons (Parets)

Els lectors es trobaran amb les contradiccions de la paternitat encarnades en el protagonista, en Carles Vila, qui vol viure tranquil després d'haver passat tots els anys dels nadons i els bolquers. Però de cop i volta es troba amb la notícia de què estan esperant una altra criatura, el quart fill.

'Poemes d'amor, sexe i altres circumstàncies', Ramona Arimon (Parets)

Poemari feminista "principalment dedicat a les dones" que parla de sexe, d'amor i principalment de desamor, així com de sexe sense amor, d'amors frustrats o d'amors passats. Però ho fa des de punts de vista ben diferents, tractant tota mena de dones: treballadores, prostituïdes, maltractades, violades o supeditades.

'P53', Miguel Ángel Lopezosa (Montornès)

thriller mèdic ambientat a Barcelona on una investigació mèdica contra el càncer destapa una conspiració criminal. P53, fa referència a la molècula que controla l'aparició del càncer.

'Suspiros en el recuerdo', Carles Casado (la Llagosta)

El llibre conté poemes que expliquen vivències personals de l'autor: amor, desamor, salut, mort... Tanmateix, són vivències en les quals el lector també es pot sentir reflectit.

'Y que le gusten los perros... ¿No era una película?', May Bonner (la Llagosta)

Aquesta comèdia romàntica sorgeix d'un programa de televisió que May Bonner va veure a Canal Sur, en el qual enregistraven les reaccions de la gent davant de situacions peculiars diverses. Una d'elles la va marcar la llagostenca: "Van deixar un gos que suposadament estava abandonat i havia estat maltractat. I una noia va dir d'emportar-se'l a casa, que no podia deixar-lo al carrer". Amb una trama semblant arrenca la novel·la.

'El toque', Samuel Ramos (la Llagosta)

La protagonista d'aquesta novel·la és una forense que descobreix que quan toca el cos mort d'una persona pot veure i viure els seus últims minuts de vida. Tanmateix, la forense no ho pot explicar a la policia.

'Del cim als cims', Manel Domènech (Sant Fost)

Domènech relata les emocions, els petits èxits i les experiències que ha anat recollint al llarg de les seves vivències com a alpinista, amb aventures al Kilimanjaro, a Tanzània, a Annapurnes, als Alps, als Pirineus, als Balcans, a l'Elbrus, a les Dolomites o El Cerví, entre d'altres.

 

Edicions locals