L'Hospital de Mollet ha arribat a tenir un 15% del personal afectat per Covid-19

S'han realitzat més de 850 proves PCR als professionals de la institució

Societat

| Hospital de Granollers

L'Hospital de Mollet ha arribat a tenir afectats per Covid-19 –siguin contagiats o en aïllament– un 15% de la seva plantilla de professionals. Aquesta va ser la dada en el moment més àlgid d'afectació, la qual ha anat baixant per situar-se actualment en un 4%.

Després del pic de contagis patit a l'Hospital, molt del personal afectat s'ha pogut anar reincorporant a la feina, un indicador, segons el director general de la Fundació Sanitària Mollet, Jaume Duran, que mostra una millora de la situació.

Duran destaca la feina feta pel Servei de Prevenció de la institució, des del qual s'han fet més de 850 proves PCR als professionals perquè "tothom tingui la garantia que està treballant amb seguretat i per saber on són des del punt de vista de la malaltia", diu Duran, qui afegeix que s'ha reforçat la prevenció i no s'ha deixat tornar a la feina ningú que no donés negatiu en la PCR. "No hem patit per l'abastiment de test ni els hem limitat. Shan fet tots els que hem considerat necessaris", diu.

Les proves PCR és el sistema diagnòstic que s'ha usat a l'Hospital de Mollet perquè "és el més contrastat", diu Duran, qui explica que els tests ràpids tenen algunes dificultats de sensibilitat i, per tant, "no són tan fiables". Amb tot, des de fa uns 10 dies l'Hospital disposa de tests ràpids antigènics –que busquen el virus– i que proporcionen un resultat més ràpid, en dues hores. "Els hem usat poc i només en alguns casos en què necessitem córrer per confirmar positius. Però quan són negatius no tenim la certesa que ho són i aleshores s'ha de fer PCR", apunta Duran.

Pel que fa als reactius de l'anticòs encara no en disposen però "suposem que quan el govern decideixi fer una distribució en el territori d'aquesta tipologia de test també ens arribarà", avança Duran.

Sobre els materials de protecció, Duran assegura que l'Hospital molletà, des del primer moment, n'ha tingut suficient gràcies als proveïdors habituals. "En alguns moments de pic d'activitat hem patit una mica però tothom ha tingut el material necessari". De fet, el director de la FSM apunta que fins al dia d'avui no han necessitat material del que ha proveït el Ministeri de Sanitat o el Departament de Salut. "Els proveïdors habituals ens han garantit un dia a dia tranquil en aquest sentit", indica.
 

 

 

 

 

 

 

Edicions locals