L'Hospital de Mollet comença el pla de desescalada i reprèn les visites a pacients preferents

El centre aplica mesures de seguretat com el control de temperatura de les persones que accedeixen a les instal·lacions

Societat

L'Hospital de Mollet comença el pla de desescalada i reprèn les visites a pacients preferents
L'Hospital de Mollet comença el pla de desescalada i reprèn les visites a pacients preferents

Des d'aquest dijous, i després que el Servei Català de la Salut hagi donat el vistiplau, l'Hospital de Mollet ha començat un pla de desescalada per poder atendre pacients preferents, més enllà de la Covid-19.

Segons ha explicat el director general de la Fundació Sanitària Mollet, Jaume Duran, el pla de desescalada, que forma part del pla de contingència que la institució va posar en marxa per fer front a la pandèmia, s'ha pogut posar en marxa perquè "s'ha arribat al moment en què hi ha més altes que ingressos per la Covid-19 i el centre pot començar a incorporar les atencions a aquests pacients preferents".

Així doncs, des del dijous s'atenen pacients de diferents especialitats, tant a consultes, com a gabinets, com a l'hospital de dia, que per necessitats de les seves malalties es consideren d'atenció preferent –que són aquells que s'han de veure en un mes– i que per culpa de la pandèmia no ha estat possible visitar. A partir de la setmana que ve s'hi afegiran atencions en cirurgia menor i cirurgia major ambulatòria local. "Hem començat a recuperar aquests pacients i els hem començat a visitar en aquests espais", explica Duran.

Controls d'accés

L'accés d'aquests pacients a consultes externes i a serveis que no estiguin relacionats amb el coronavirus es farà amb un dispositiu de seguretat per evitar que puguin entrar pacients positius de Covid-19 a les instal·lacions. "Aquests dispositius són per controlar les persones que vinguin a fer consultes externes i serveis “No Covid” i per assegurar que no tenen simptomatologia", expliquen fonts del centre.

Concretament se’ls pren la temperatura i se’ls pregunta per la simptomatologia de l’última semana. També es segueix un protocol d’higiene de mans abans d’entrar i d'identificació, per assegurar que només entren les persones amb consulta o visita programada.

La crisi sanitària per coronavirus, més enllà de les setmanes més crítiques, tindrà un impacte pel que fa a la tornada a la normalitat de l'Hospital. "Com combinar un hospital normal amb un hospital que tracta Covid-19? Perquè seguirem tenint Covid-19", diu Duran. Tornar a una certa normalitat evitant contagis i resolent les necessitats assistencials que tenen els malalts és el repte al qual s'enfronten les institucions sanitàries. "Haurem de conviure amb el Covid i el més important és introduir certs elements de normalitat que ens permetin resoldre aquelles patologies que els pacients que no tenen Covid-19 també necessiten", apunta Duran.

Sobre la possibilitat que la situació millori amb la pujada de les temperatures, Duran indica que hi ha dades que apunten que amb la millora del temps i l'augment de la temperatura el virus està "més arraulit i treballa menys". "Tant de bo sigui així perquè això facilitarà aquest retorn a la normalitat", conclou.

 

 

 

Edicions locals