Corba de contagis, a la baixa

Amb tot, Mollet continua sent una de les poblacions amb una taxa d'incidència més elevada a tot Catalunya

Societat

Corba de contagis, a la baixa
Corba de contagis, a la baixa

La corba de contagis de la Covid-19 als municipis baixvallesans va a la baixa. Segons les dades del Departament de Salut, dimarts es detectaven 29 nous casos a les Àrees Bàsiques de Salut del Baix Vallès (12 a Mollet, 10 a Montornès-Montmeló, 4 a Parets i 3 a Sant Fost-Martorelles), unes xifres molt allunyades de les del 24 de març quan es va registrar el pic de casos amb 105 contagis.

"Estem notant la mateixa tendència que la resta de Catalunya i és que la corba de contagis està disminuint gràcies, probablement, a l’aïllament i confinament de tota la població. És important que seguim així", apunten fonts de la Fundació Sanitària Mollet. sembla ser que Mollet és un dels municipis amb major taxa d’atac de Catalunya.

Alta incidència a algunes ABS

Malgrat això, Mollet continua sent un dels municipis amb una taxa d'atac més alta de Catalunya, és a dir, amb una major incidència del coronavirus. Segons les dades de Salut, la taxa a l'Àrea Bàsica de Salut (ABS) Mollet Oest–CAP de Plana Lledó– és de 6,8 casos per cada 1.000 habitants i a l'ABS Mollet Est –CAP de Can Pantiquet– és de 5,7 casos per cada 1.000 habitants, unes xifres importants tenint en compte que a Igualada –on es va detectar el brot més important a Catalunya– la taxa se situa en el 7,1 per cada 1.000 habitants. L'altra ABS que presenta una taxa alta és la de Montornès-Montmeló, amb una incidència de 4,8 casos per cada 1.000 habitants. en canvi, la que presenta un índex més baix és la Llagosta, amb 2,9 per cada 1.000 habitants.

Una altra de les eines que Salut va posar en marxa per conèixer la incidència del virus al territori va ser l'aplicació mòbil Covid-19, que permet als ciutadans realitzar un test perquè Salut pugui anar fent el seguiment i la vigilància de possibles casos. Així, a través del codi de la targeta sanitària, els ciutadans poden marcar si no tenen símptomes, si els tenen lleus o si els tenen greus. Els símptomes reportats serveixen perquè Salut pugui fer un mapa de situació. Per exemple a Mollet, fins aquest dimecres al migdia havien omplert el test 8.143 veïns, dels quals 7.265 reportaven estar sense símptomes, 806, deien patir símptomes lleus i 806 greus.

Edicions locals