El Consorci de Residus reforça la desinfecció dels contenidors

Per augmentar la prevanció de cara a la propagació del virus, es recomana l'ús de guants per obrir els contenidors

Societat

El Consorci de Residus reforça la desinfecció dels contenidors
El Consorci de Residus reforça la desinfecció dels contenidors

El Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Oriental ha intensificat els treballs de desinfecció de les illes de contenidors de la via pública del servei comarcal de recollida selectiva (vidre, envasos lleugers i paper-cartró) arran de l’actual crisi sanitària pel coronavirus.

Els treballs, que s'aniran executant durant el mes d'abril, inclouen els serveis de rentat exterior amb producte desinfectant, per al qual s'utilitza un camió d'hidroneteja amb equips mixtos de succionadors i impulsors, amb la dosificació exacta d'aigua clorada. Per agilitzar aquestes tasques, es preveu que la setmana vinent s'incorpori un segon vehicle d'hidroneteja.

D’aquesta manera es vol evitar la propagació del Covid-19 pel contacte de les superfícies dels contenidors. A més, per augmentar la prevenció, es recomana als veïns l’ús de guants per obrir els contenidors i, tot seguit, rentar-se les mans.

La mesura s’afegeix a les actuacions que s’han posat en marxa des de l’inici de l’estat d’alarma per garantir el funcionament dels serveis de recollida i tractament de residus. Mentre duri l’estat d’alarma, a més, les deixalleries romandran tancades, per la qual cosa no es poden portar residus a aquestes instal·lacions ni deixar-los al carrer; cal guardar-los a casa fins a l’aixecament de les restriccions.

Dos vehicles nous

Aquesta setmana, el Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental ha incorporat dos vehicles per a la recollida selectiva a la seva flota, que donaran servei a diversos municipis de la comarca. Són dos vehicles bicompartimentats de càrrega posterior i amb compactador que permeten optimitzar viatges recollint contenidors de dues fraccions en una mateixa ruta.

També es poden fer servir en les recollides porta a porta, perquè incorporen un compartiment abatible al darrere que permet al treballador posar-hi les bosses. El cost total dels dos vehicles és de 437.365 euros (IVA exclòs), amb manteniment preventiu inclòs durant els primers cinc anys.

La compra forma part del procés de renovació de la flota de l’empresa pública Serveis Ambientals del Vallès Oriental, SA, que es va ampliar al febrer amb cinc vehicles i que s’anirà completant al llarg de l’any amb nous vehicles.

Edicions locals