Salut trasllada pacients de l'Hospital de Mollet al Clínic

Les derivacions es fan per "destensionar" la situació al centre molletà

Societat

Mollet del Vallès

El Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) ha traslladat malalts de la Covid-19 que estaven ingressats a l'Hospital de Mollet a l'Hospital Clínic com a mesura per "destensionar" la situació al centre gestionat per la Fundació Sanitària Mollet.

Així ho ha explicat el director del Catsalut, Adrià Comella, en una entrevista al programa 'Via Lliure' de RAC1. Comella admet diu que el coronavirus "s'està distribuint de forma desproporcionada" i com que hi ha "territoris que tenen més tensió" hi ha pacients que es porten a altres hospitals". Concretament, s'han traslladat afectats "de Mollet a l'Hospital Clínic, i de Martorell cap a Bellvitge".
 
Aquesta setmana professionals de l'Hospital alertaven sobre la situació en l'atenció als malalts crítics i en la manca de llits d'UCI al centre molletà.
 
El director del CatSalut diu que des de fa quatre dies "hi ha menys intensitat de demanda a urgències" però que el nombre persones que acaba ingressant a l'hospital després de passar-hi ha incrementat. De fet, "el nombre d'altes i d'ingressos s'està equilibrant". Davant d'això alerta que en altres països on les xifres han millorat "hi ha hagut un relaxament que ha suposat pitjors repunts". "Hem de mantenir la guàrdia molt alta, tant pel confinament com pels hospitals", adverteix.
 
Sobre la situació epidemiològica, Comella assegura que encara "hi ha marge per ingressar pacients greus". "Com a sistema no estem en col·lapse, però hi ha un nivell de tensió altíssim i cada dia té amenaça de possible trencament", ha explicat.

Pel que fa a l'ús de mascaretes per part de la població, Comella ha recordat que "aquest virus no es transmet per l'aire, sinó "per contacte" i que és "més important mantenir una distància social i mesures d'higiene", ja que són "més eficients".

Edicions locals