L'Hospital de Mollet creu que el pic fort d'afluència de pacients ha passat

Dels 280 llits que hi ha al centre i al sociosanitari, un 80% estan ocupats per malalts de la Covid-19

Societat

Mollet del Vallès

"Estem entrant en una fase d’altiplà. Sembla ser que el pic fort d’afluència de pacients ha passat i que iniciem una fase d’estabilitat". Així ho considerava aquest dijous al vespre Jaume Duran, director general de la Fundació Sanitària Mollet (FSM), qui donava la notícia positiva després d'una setmana en què professionals de l'Hospital de Mollet alertaven de la situació de col·lapse que viu el centre molletà pel que fa a l’atenció dels pacients més crítics afectats per la Covid-19.

Sobre la denúncia de manca de derivacions dels malalts més crítics per part del comitè d'empresa de l'Hospital, el director de la FSM reconeix el "suport continuat" del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) i dels altres dispositius d’UCI del Servei Català de la Salut. "S'està donant resposta. A vegades no tan ràpid com voldríem i això genera neguit en el col·lectiu professional però sabem que són moments difícils per a tothom", diu Duran.

Sobre aquesta qüestió, la consellera de Salut, Alba Vergés, en la compareixença de dijous assegurava que ja s'havia posat en contacte amb el centre molletà perquè "puguin haver les derivacions necessàries per a aquells pacients que així ho requereixin", deia.

Superats per la realitat

Tot i que la FSM va definir ja fa setmanes un Pla de Contingència per respondre a la pandèmia, Duran admet que "la situació va sobrepassar els càlculs inicials". Així la FSM va respondre i va passar de tenir 180 llits oberts entre l’hospital d’aguts i l’hospital sociosanitari als 280 llits actuals, dels quals el 80% estan ocupats per persones amb Covid-19. Un creixement de la capacitat en llits material i farmàcia d'un 53%, segons estima la direcció.

Les baixes entre el personal tam-bé han fet tensar la corda. Per això la setmana passada es feia una crida per fer una cerca de personal. "Hem tingut una resposta extraordinària. Han vingut estudiants de totes les professions, voluntaris, tothom s’hi ha bolcat, i a dia d’avui són mans imprescindibles i absolutament necessàries", apunta Duran.

Pel que fa al material de protecció, Duran assegura que tots els professionals en tenen però "també se n’estan gastant molts i no sempre l’arribada d’EPIs és tan ràpida com voldríem", lamenta Duran, qui agraeix totes les iniciatives personals, d’empreses, voluntaris, entitats i associacions que "s’han desviscut" per fer-los arribar materials.

 

Edicions locals