Col·lapse en l'atenció als malalts crítics a l'Hospital de Mollet

El comitè d'empresa reclama a Salut que derivi els pacients crítics a hospitals més preparats per atendre'ls

Societat

Mollet del Vallès

Els professionals de l'Hospital de Mollet han alertat de la situació de col·lapse que viu el centre molletà pel que fa a l'atenció dels pacients més crítics afectats per la Covid-19.

A data de 30 de març, l'Hospital tenia 164 casos positius ingressats a llits d'hospitalització convencional (112 menors de 70 anys i d'aquests, 29 menors de 50 anys), tots ells amb pneumònia bilateral. A més també registrava 10 pacients intubats a la unitat de semicrítics, que disposa de 10 box, i que s'ha convertit en una UCI més del territori.

El que preocupa al personal sanitari de l'Hospital de Mollet és la manca de derivació d'aquests pacients crítics als hospitals terciaris, amb més recursos per atendre'ls. "L'Hospital de Mollet no és un centre amb capacitat per atendre tanta complexitat", assegura el doctor Josep M. Tricas, cap de la Unitat d'Infeccions de l'Hospital de Mollet, qui lamenta que "tenim tots els llits de semicrítics amb persones intubades i malalts en cua per ser intubats. Això ens fa prendre decisions deontològiques molt dures perquè hem de prioritzar un pacient o altre. Això està passant i no és honest negar-ho", diu. 

En aquest sentit, el comitè d'empresa reclama a Salut que faci les derivacions necessàries a altres centres hospitalaris dels malalts crítics i ofereixi "una sortida digna, diària i eficaç a tots als pacients del nostre hospital, que necessitin assistència crítica".

La situació a Mollet s'agreuja, a més, si es té en compte que, segons les darreres dades publicades per Salut, l'àrea de referència de l'Hospital de Mollet té una de les taxes estandarditzades de COVID-19 per edat i sexe per 100.000 habitants més elevades de Catalunya.

Tot i que des de Salut s'insisteix en que s'està treballant com una única UCI a tot el territori, "la realitat del nostre centre es que no hi ha un flux de derivació dels pacients crítics als hospitals terciaris". Tricas reconeix que des de la direcció de l'Hospital s'han desplegat tots els recursos possibles i reclama al Servei Català de la Salut el drenatge dels malalts crítics cap a altres centres. "Si no és així, hem d'entendre que el territori de referència del nostre centre està en situació d'iniquitat, del tot intolerable, respecte d'altres regions sanitàries", conclou.

Edicions locals