PIMEC Vallès Oriental denuncia la 'confusió' generada per l'anunci del confinament total

El president de la patronal a la comarca opina que calen ajudes directes per fer front al permís retribuït recuperable

Economia

PIMEC Vallès Oriental denuncia la 'confusió' generada per l'anunci del confinament total
PIMEC Vallès Oriental denuncia la 'confusió' generada per l'anunci del confinament total

La patronal PIMEC al Vallès Oriental ha denunciat l'estat de "confusió i alerta" que va generar l'anunci del govern de Madrid del decret que regula el confinament total des d'aquest dilluns.

El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) no va publicar fins diumenge a última hora el decret sobre el confinament total que començava aquest dilluns on es detallaven aquells sectors que s'han de mantenir en marxa en aquesta nova fase de mesures contra l'expansió del coronavirus.

Per al president de PIMEC al Vallès Oriental, Daniel Boil, l'anunci "ha generat una tremenda confusió entre les empreses des de diumenge perquè no se sabia del cert qui podia anar a treballar i qui no", assegura Boil, que opina que la mesura, que inclou el permís retribuït recuperable, ha estat "improvisada".

El representant de la PIMEC està d'acord que el confinament total "és necessari" però considera que s'hauria d'acompanyar amb un paquet de mesures econòmiques de suport a les empreses. "El permís retribuït l'hauran de sufragar aquest mes d'abril les empreses sense cap tipus d'ajuda directa. Això significa traslladar tota la responsabilitat als empresaris", assegura Boil, qui demana "grans consensos" en aquesta qüestió.

Sobre els efectes del decret, tenint en compte que finalment es va deixar un dia de moratòria, Boil explica que moltes empreses de la comarca van aprofitar dilluns per "posar-ho tot en ordre" i poder tancar l'activitat. "Aquest dimarts ja s'ha notat molta menys circulació als polígons industrials", assegura.

Boil agraeix la iniciativa de més d'una dotzena d'ajuntaments de la comarca que han reduït o ajornat el pagament d'impostos i taxes d'empreses locals i anima els consistoris a prendre mesures de suport al teixit econòmic local.

D'altra banda, PIMEC continua reclamant al govern de l'Estat l'ajornament en la presentació d'impostos; l'exoneració de la quota d'autònoms; la devolució de l'IVA a retornar de finals del 2019; que es faci efectiu el pagament per part de les administracions de factures pendents amb PIMES i autònoms; accelerar l'accés al finançament de l'ICO en forma de préstecs anunciat fa dies i que "no han arribat encara", i ajudes directes per dotar de liquiditat les empreses i evitar futurs concursos de creditors.

 

Edicions locals