La molletana Idneo col·labora en la fabricació de respiradors

És una de les firmes que ha participat en el projecte que es desenvolupa a la planta de Seat

Economia

Redacció / ACN

La tecnològica molletana Idneo és una de les firmes que ha participat en el projecte de producció de respiradors que s'està desenvolupant a la planta de Seat de Martorell.

Idneo, companyia tecnològica especialitzada en el disseny, desenvolupament, validació i fabricació de productes i serveis d’alt valor afegit pels sectors de la mobilitat, tecnologia mèdica i l’Internet de les coses, amb seu al polígon de Can Magarola de Mollet, ha col·laborat en aquest projecte que ha convertit la línia de fabricació del Seat León a la planta de Martorell en una de respiradors sanitaris assistits gràcies a l'adaptació del motor dels neteja parabrises.
 
Seat dedica actualment 150 treballadors a la producció i acoblament de les diverses peces que calen per fabricar els respiradors. Actualment, un respirador està fent un test de llarga durada com a part del procés d'homologació, mentre la línia segueix produint. "La motivació de totes les persones que participem en aquest projecte és ajudar de la manera que sabem, que és fabricant en sèrie un equip, aquesta vegada per salvar vides", assegura Nicolás Mora, de l'àrea de producció de Seat Martorell
La clau del respirador impulsat a la planta de Martorell és el neteja parabrises. Amb engranatges impresos a SEAT, eixos de caixes de canvis i un motor adaptat de neteja parabrises, el projecte va començar a agafar forma. L'equip d'enginyers de l'empresa automobilística va dissenyar fins a 13 prototips abans d'arribar al model final.

"Modificar una línia de muntatge que fabrica subxassís, una peça de cotxes, i poder-la transformar per fabricar respiradors ha estat una feina complexa en la qual s'han implicat moltes àrees de l'empresa i ho hem fet en el temps rècord d'una setmana", afegeix Sergio Arreciado, de l'àrea d'Enginyeria de Processos de Seat.

Cada respirador compta amb més de 80 components electrònics i mecànics i passa per un exhaustiu control de qualitat amb esterilització de llum ultravioleta.

Edicions locals