El 38,5% de les proves de coronavirus fetes a Martorelles han donat positiu

A Santa Maria de Martorelles, les dues úniques proves realitzades han sortit negatives

Un 38,5% de les proves diagnòstiques PCR realitzades a pacients de Martorelles i Santa Maria de Martorelles ha donat positiu en coronavirus. Segons les dades publicades pel Departament de Salut, des del 10 de març i fins al 29 març s'han realitzat 26 d'aquestes proves a Martorelles, de les quals 10 han estat positives i 16 negatives. A Santa Maria, els dos casos en els quals s'ha fet la prova han resultat negatius.

La PCR, sigles en anglès de 'Reacció en Cadena de la Polimerasa', és una prova de diagnòstic que permet detectar un fragment del material genètic d'un patogen. A la pandèmia de coronavirus, com en tantes altres crisis de salut pública relacionades amb malalties infeccioses, s'està utilitzant per determinar si una persona està infectada o no amb coronavirus. A aquesta eina s'estan sumant en els últims dies els test de diagnòstic ràpid, més senzills i ràpids.

https://www.sommollet.cat/imatges/images/Captura%20de%20pantalla%202020-03-30%20a%20las%2016.32.51.png

En total, a les poblacions del Baix Vallès s'han dut a terme 854 PCR, de les quals 464 (54%) han estat positives i 392 (46%) negatives. El nombre de PCR realitzades ha anat en creixement al llarg dels dies. La jornada en què es van tenir més resultats va ser el passat 24 de març, quan es va tenir el resultat de 92 de les proves a possibles casos baixvallesans. D'aquestes, 62 van ser positives i 30 negatives.

Edicions locals