Mossos denuncia 22 conductors al peatge de la Roca el cap de setmana

Es tracta de persones que han trencat l'ordre de confinament i que circulaven sense cap necessitat

Societat

Un control dels Mossos dissabte al peatge de la Roca I Foto: ACN
Un control dels Mossos dissabte al peatge de la Roca I Foto: ACN

Els Mossos d’Esquadra de la Regió Metropolitana Nord han denunciat 147 vehicles aquest cap de setmana per haver incomplert el decret de l’estat d’alarma que insta la ciutadania a confinar-se a casa i a no desplaçar-se si no és estrictament necessari.

En el cas concret del Vallès Oriental, els Mossos han fet controls de trànsit durant tres dies a l’entorn del peatge de la Roca, al km 128 de l’AP-7. Alguns han estat estàtics a la sortida del peatge i altres han estat dinàmics a l’entorn de l’autopista.

En aquest control van denunciar-se 22 conductors –3 divendres, 5 dissabte i 14 diumenge–.

Els motius pels quals han estat denunciats aquests vehicles ha estat variats: des de persones que es desplaçaven a les segones residències per fer manteniment de la piscina o el jardí fins a persones que anaven a comprar amb el gos o a visitar familiars i amics.

També hi va haver el cas d’una persona que va declarar “estar provant el cotxe”, i el d’una altra que circulava amb una autocaravana des d’Astúries i que va declarar que “anava de turisme a França” i que “ja es confinava a l’autocaravana”.

Un miler d'agents dels Mossos han treballat durant el cap de setmana en aquests controls en el marc del dispositiu Oris per inspeccionar la mobilitat a les carreteres i autopistes de tot el país, com ara al peatge de l'AP-7 a la Roca.

L'objectiu dels controls era garantir l'aplicació de les mesures de restricció de la mobilitat previstes en el decret d'estat d’alarma. Les sancions per a les persones que circulin sense cap motiu previst oscil·len entre els 600 i els 30.000 euros.

Edicions locals